Viinikartan talvikaudella maistuvat blinit sekä tuhdimmat ruoat ja runsaat viinit. Kun pakkanen paukkuu ja hiihtolenkeillä käydään, täytyy ruuan olla sen mukaista ja lämmittävää. Blinit ovat talvikauden suosituin herkku, mutta erilaiset runsaat pataruoat, kuten burgundinpata, häränhäntäpata, osso buco ja gulassi, varsinaisesti lämmittävät. Myös keitot, kuten ranskalainen sipulikeitto tai tammikuun sensonkiherkku madekeitto, ovat talvikauden maistuvia ruokia. Keittojen kanssa maistuu kuohuviini ja tuhdimpien lämpimien ruokien kanssa taas runsaammat punaviinit. Kokosimme tälle sivulle talvikauden vinkkejä, ja juttuja, joita olemme aiheesta aiemmin kirjoittaneet. Kannattaa myös seurata tätä sivua, sillä lisäämme tänne uusiakin juttuja.

Blinit ovat talvikauden ykkösherkku. Tässä kattauksessa blinien lisäksi tarjosimme muitakin venäläisiä zakuska-herkkuja. Viineinä oli mm. tsaarinaikaan viittaavaa samppanjaa Chanoine Frères Tsarine Champagne Brut (41,40€) sekä puolimakeaa (sokeria 30 g/l) aitoa venäläistä kuohuviiniä Abrau-Durso Demi-Sec (13,92€)

Ruotsista peräisin oleva perinne naukkailla arrakilla maustettua punssia hernekeiton kanssa laskiaisena on rantautunut myös Suomeen. Alkossa on myynnissä tämä punssi: Carlshamns Flaggpunsch Original (16,68€)
- Listaukset talvikauden viineistä
- Madeviinit
- Runeberginpäivä 5.2.
- Hirviviinit
- Riojan lämmittävät punaviinit
- Ribera del Dueron lämmittävät punaviinit
- Talvikauden artikkelit
- Blinit, täytteet ja bliniviinit
2019
- Amarone vs Barolo
2018
- Yhdistä juusto ja viini
2017
- Samppanja blineille ja mädille
2016
- Rhônen viini talvisille lihapadoille
2016
- Zakusta: blinit, olivier-salaatti ym.
2016
- Ranskalainen sipulikeitto ja viinit
2016
- Hirviviinit Chile ja Italia
2016
- Tammikuun kausimenu viineineen
2016
- Gulassi - paprikainen lihapata
2015
- Madekeitto ja samppanja
2015
- Blinit ja Alsacen valkoiset nuotiolla
2014
- Ramnista ja moussaka
2014
- Talvikauden viinisuositukset ruoka ja viini -osiosta
- Blinit
- Borssikeitto
- Burgundinpata
- Etanat
- Gulassi
- Hirvipaisti
- Häränhäntäpata
- Madekeitto
- Moussaka
- Osso buco
- Peuranpaisti
- Poronkäristys
- Poro tummalla kastikkeella
- Ranskalainen sipulikeitto
- Stroganoff
- Tumma suklaa punaviinin kanssa
- Uunilohi
- Zakuska

Burgundinpadassa naudanliha kypsyy hitaasti punaviinissä. Nauti burgundinpadan kanssa tätä laadukasta ja tasapainoista Uuden-Seelannin merlotia: Saint Clair Hawke's Bay Premium Merlot (16,48€).

Häränhäntäpata on todella maukas talvinen liharuoka, joka valmistuu hitaasti haudutellen. Tässä nautimme häränhännän kanssa huikeaa espanjalaista Condado de Orizaa (27,84€). Kokeile häränhännän kanssa myös esimerkiksi erittäin suosittua riojalaista: QP 2016 (16,99 €)

Ranskalainen sipulikeitto on täyteläistä ja täyttävää tavaraa. Valkoviini sopii sipulikeitolle loistavasti. Tässä nautimme upeasti keitolle sointuvaa ranskalaista silvaneria sipulikeiton kanssa: Gustave Lorentz Sylvaner Réserve (10,98 €). Kokeile myös laadukasta saksalaista silvaneria Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic (13,99 €)

Made maistuu parhaalta tammi-helmikuussa ja talvikauden klassikkokeitto tehdäänkin mateesta. Maku on hienostunut, joten samppanja täydellistää upean talviherkun: Pannier Sélection Champagne Brut (18,99€ / 0.38 l). Tai kokeile myös ranskalaista samppanjamenetelmällä tehtyä crémanttia Laurent Vogt Crémant d'Alsace Blanc de Blancs Brut (20,52€)