Näytä ruokalista
       

Hirvipaisti ja täyteläinen punaviini

Hirvipaisti: Hirvipaisti voidaan tehdä palapaistina juuresten kanssa tai kokonaisena paistina. Palapaistissa on helppo onnistua ja juurekset ovat yksinkertaisimmillaan sipulia ja porkkanaa. Muutkin suomalaiset juurekset tuovat hyvää juurevuutta syksyiseen paistiin. Kokonaisena paistettu hirvenpaisti joko marinoidaan ja paistetaan uunissa lihalämpömittaria seuraillen tai keitetään makuliemessä. Palapaisti maistuu sellaisenaa esimerkiksi perunoiden kanssa. Kokonaiselle viipaloidulle paistisiivulle voi laittaa puolukkaa tai herukkahyytelöä.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Palapaistille kannattaa valita eurooppalainen ja etenkin ranskalaisen juureva viini, koska palapaistissa on mukana juureksia. Vaihtoehtoja on paljon, mutta Rhônen täyteläiset ja tanniiniset viinit ovat ykkösvalintoja. Klassikkovalinta on upea ja juhlava Châteauneuf-du-Pape. Marjahyytelön kanssa nautittava hirvipaisti kaipaa australialaista shirazia vierelleen. Karhunvatukkainen ja herukkainen shiraz suorastaan syleilee suomalaista herukkahyytelöä.

Domaine de Nalys Châteauneuf-du-Pape 2013

Domaine de Nalys Châteauneuf-du-Pape 2013

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Syrah, Grenache, Mourvèdre
  • Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
  • Täyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, viikunainen, mausteinen, nahkainen, tamminen, lämmin
  • 48.99€
  • Pisteet: 93

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Jim Barry The Lodge Hill Shiraz 2015

Jim Barry The Lodge Hill Shiraz 2015

  • Australia, punaviinit
  • Rypäleet: Shiraz
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, hapankirsikkainen, eukalyptuksinen, kevyen rosmariininen
  • 17.98€
  • Pisteet: 92

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Hirvenpaisti
  • Sipuli
  • Valkosipuli
  • Porkkana
  • Kerma
  • Tomaatti
 
Lue seuraavaksi:
CevichePaahtovanukas