Näytä ruokalista
       

Stroganoff ja runsas punaviini

Stroganoff: Stroganoffin alkuperästä on useita kilpailevia teorioita, kuten niin monissa ruoissa. Tiedetään, että ensimmäinen Stroganov-nimeen viittaava resepti on julkaistu Elena Molokhovetsin kuuluisassa keittokirjassa vuoden 1871 painoksessa. Sittemmin resepti kehittyi vuosien varrella ja toinen teoria viittaa paria vuosikymmentä myöhempään Pietariin, jossa ranskalainen kokki työskenteli Stoganov-nimiselle kreiville ja kehitti reseptiä. Joka tapauksessa ei mennä pahasti vikaan, jos sanotaan ruoan alkuperän olevan Pietarissa, sillä myös Elena kuoli Pietarissa 1918. Tämän jälkeen Stroganoff on tullut tunnetuksi ympäri maailman ja vähitellen resepti on saanut nykyisen muotonsa: naudanliha haudutellaan liedellä tai uunissa ja makua tuo sipuli, tomaattisose, sinappi ja smetana. Reseptiin voi kuulua ainakin Suomessa myös herkkusienet ja suolakurkku. Me teimme oman versiomme hillosipuleilla.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Stroganoff on hapankermainen runsas naudanliharuoka, jossa makuun antaa vahvan leimansa suolakurkut ja sinappi. Tämä ruoka vaatii viiniltä hedelmäisyyttä ja runsautta vastaamaan ruoan vahvoihin makuihin sekä mielestämme virkistävää hapokkuutta, joka leikkaa kerman rasvaisuutta. Naudanlihalle punaviini on luonnollinen kumppani. Hetken mietimme, voisiko voimakas tamminen valkoviini toimia tälle ruoalle. Miksei, esimerkiksi valkoinen Châteauneuf-du-Pape? Haluamme kuitenkin suositella punaista versiota tästä ranskalaisesta Rhônen viinistä. Tuottajia Châteauneuf-du-Papelle löytyy monia ja hintojakin on monenlaisia. Löysimme kohtuuhintaisen ja useaan kertaan testatun papin, jonka kiva hapokkuus varmasti taittaa kermaisuutta. Kyseisessä viinityylissä on aina reippaasti aromikkuutta, joten maku ei varmasti jää ruoalle toiseksi. Toinen vaihtoehtomme on täyteläinen, runsas ja tamminen australialainen shiraz.

Rosemount Shiraz 2016

Rosemount Shiraz 2016

  • Australia, punaviinit
  • Rypäleet: Shiraz
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkahilloinen, mustikkainen, boysenmarjainen, mausteinen, yrttinen
  • 13.49€
  • Pisteet: 88

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Domaine de Nalys Châteauneuf-du-Pape 2014

Domaine de Nalys Châteauneuf-du-Pape 2014

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet:
  • Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
  • Keskitäyteläinen, tanniininen, marjainen, mausteinen
  • 31.98€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Naudanliha
  • Sipuli
  • Tomaattisose
  • Sinappi
  • Smetana
  • Suolakurkku
  • Hillosipuli
  • Herkkusieni
 
Lue seuraavaksi:
PatabroileriHernekeitto