Näytä ruokalista
       

Häränhäntäpata viinisuositus

Tälle ruualle sopii runsas ja hilloinen espanjalainen punaviini

Rabo de toro.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Häränhäntä
  • Punaviini
  • Porkkana
  • Sipuli
  • Purjo
  • Tomaattipyre
  • Valkosipuli
  • Laakerinlehti
  • Timjami
  • Rosmariini

Häränhäntäpata

Espanjalainen voimakkaan makuinen tumma liharuoka häränhäntäpata (rabo de toro) on kotoisin Etelä-Espanjasta Córdobasta, Andalusiasta. Tämä hieno liharuoka on liittynyt historiallisesti härkätaisteluihin, joissa luonnollisesti syntyi matadorin pistämiä kuolleita härkiä. Ruoan ainekset ovat yhtä tyypillisiä kuin muissakin liharuoissa, mutta varsinainen "pihvi" on hitaasti kypsytetyssä lihassa itsessään.

Häränhäntä on yhdestä kahteen kiloon painoltaan ja pilkottu paloiksi. Mukana on luuta ja gelatiinia, mikä tekee lihasta herkullista ja nesteestä helposti hyytelöityvää. Tomaatti ja punaviini tuovat ruokaan väriä, täyteläisyyttä ja hapokkuutta. Juurekset ovat perusosastoa, sipulia, valkosipulia, purjoa ja porkkanaa. Ruoanlaitto kestää pitkään, muutaman tunnin, mutta on ehdottomasti odottamisen arvoista.


Viinisuositukset

Häränhännälle suosittelemme hilloisen täyteläistä, runsasta ja aromikasta punaviiniä. Vaikka klassikkoviini Sangre de Toron keskitäyteläisyys ja keskitanniinisuus ei ole erityisen runkoisaa luonteeltaan, se sopii tällaiselle ylikypsälle lihalle hyvin. Tämä Torresin viini on Kataloniasta ja on esimerkki laadultaan hyvästä suuren yleisön viinistä. Se on ollut Alkossa jo vuodesta 1972. Se on todella mehukas ja hilloinen. Siinä on tummaa hedelmää, tummaa marjaa ja kirsikkaa yhdistettynä mukavaan mausteisuuteen ja tammisuuteen. Kun lihakin on hajoavan kypsää, tummaa ja täyteläistä, se saa tästä viinistä mainion kumppanin. Sangre de Toro on tyypillinen sekoite Garnacha- ja Cariñena-rypäleistä.

Toinen vaihtoehtomme on Tempranillo Ribera del Duerosta. Tässä viinissä on tummaa mehevää hedelmäisyyttä ja mausteisuutta. Viinissä on myös riittävää hapokkuutta ruokaviiniksi. Oikein mainio ja hieman ryhdikkäämpi vaihtoehto lihalle.



Sangre de Toro Original Organic  2020

Sangre de Toro Original Organic 2020

  • Espanja, punaviinit
  • Rypäleet: Garnacha, Cariñena
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen yrttinen
  • 10.48€
  • Pisteet: 85
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Briego Vendimia Seleccionada 2019

Briego Vendimia Seleccionada 2019

  • Espanja, punaviinit
  • Rypäleet: Tempranillo
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, kevyen mokkainen, tamminen, mausteinen
  • 13.99€
  • Pisteet: 89
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Katso seuraava ruoka:
Osso bucoLampaanviulu