Näytä ruokalista
       

Häränhäntäpata ja runsaan hilloinen espanjalainen punaviini

Häränhäntäpata: Espanjalainen voimakkaan makuinen tumma liharuoka häränhäntäpata (rabo de toro) on kotoisin Etelä-Espanjasta Córdobasta Andalusiasta. Tämä hieno liharuoka on liittynyt historiallisesti härkätaisteluihin, joissa luonnollisesti syntyi matadorin pistämiä kuolleita härkiä. Ruoan ainekset ovat yhtä tyypillisiä kuin muissakin liharuoissa, mutta varsinainen "pihvi" on hitaasti kypsytetyssä lihassa itsessään: häränhäntä on yhdestä kahteen kiloon painoltaan ja pilkottu paloiksi. Mukana on luuta ja gelatiinia, mikä tekee lihasta herkullista ja nesteestä helposti hyytelöityvää. Tomaatti ja punaviini tuovat ruokaan väriä, täyteläisyyttä ja hapokkuutta. Juurekset ovat perusosastoa: sipulia, valkosipulia, purjoa ja porkkanaa. Ruoanlaitto kestää pitkään, muutaman tunnin, mutta on ehdottomasti odottamisen arvoista.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Häränhännälle suosittelemme hilloisen täyteläistä, runsasta ja aromikasta punaviiniä. Uskallamme suositella häränhännälle Espanjan punaviinien klassikkoa Sangre de Toroa. Tämä Torreksen viini on Kataloniasta ja on esimerkki laadultaan hyvästä suuren yleisön viinistä. Se on ollut Alkossa jo vuodesta 1972. Se on tyyliltään todella mehukas ja hilloinen: tummaa hedelmää, tummaa marjaa ja kirsikkaa yhdistettynä mukavaan mausteisuuteen ja tammisuuteen. Kun lihakin on hajoavan kypsää, tummaa ja täyteläistä, se saa tästä viinistä mainion kumppanin. Viinin keskitanniinisuus ei ole kovin ryhdikäs luonteeltaan, mutta sopii tällaiselle ylikypsälle lihalle. Sangre de Toro on tyypillinen Garnacha-sekoite: Garnacha, Cariñena ja Syrah. Raimatilta löytyy toinen sekoiteviini - myös Kataloniasta. Tässä viinissä Merlot tuo viiniin tummaa hedelmäisyyttä ja luumuisuutta. Cabernet tuo puolestaan tanniineja, setriä ja ryhtiä. Viinissä on riittävää hapokkuutta. Oikein mainio ja hieman ryhdikkäämpi vaihtoehto lihalle.

Torres Sangre de Toro 2017

Torres Sangre de Toro 2017

  • Espanja, punaviinit
  • Rypäleet: Garnacha, Cariñena
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen yrttinen
  • 10.40€
  • Pisteet: 83

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Raimat Castell de Raimat Merlot 2015

Raimat Castell de Raimat Merlot 2015

  • Espanja, punaviinit
  • Rypäleet: Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, kevyen kukkainen
  • 13.18€
  • Pisteet: 85

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Häränhäntä
  • Punaviini
  • Porkkana
  • Sipuli
  • Purjo
  • Tomaattipyre
  • Valkosipuli
  • Laakerinlehti
  • Timjami
  • Rosmariini
 
Lue seuraavaksi:
Osso bucoLampaanviulu