Näytä ruokalista
       

Burgundinpata ja Burgundin punaviini

Burgundinpata: Punaviinissä hitaasti hauduteltu naudanliha oli alunperin yksinkertaista maalaismaista ruokaa, jossa maustamisella ja tekotavalla pyrittiin tekemään yksinkertaisista aineksista herkullinen kokonaisuus. Burgundinpata on kehittynyt osaksi Haute Cuisinea, korkeatasoista ranskalaista keittiötä. Legendaarinen ranskalainen kokki Auguste Escoffier (1846-1935) on tehnyt reseptin, jota pidetään alkuperäisenä. Julia Child myös arvosti burgundinpataa korkealle ja suositteli ruoan valmistamiseen täyteläistä, mutta nuorta punaviiniä, esimerkiksi Beaujolaista, Côtes du Rhônea, Bordeaux'n Saint-Émilionia tai muuta bugundilaista. Eli muutkin kuin Burgundin viini kävi hänelle. Meidän versiossa makua tuo myös pekoni ja kun kaikki haudutellaan Burgundin punaviinissä, tulee padasta hyvin mureaa ja todella tuhtia syys- tai talvikauden ruokaa.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Vaikka periaatteessa ainoa oikea valinta Burgundinpadalle onkin burgundilainen punaviini, myös muu ranskalainen käy. Burgundin punaviiniksi käy Pinot Noir itseoikeutetusti. Valitettavasti hyvien burgundilaisten pinotien hinnat ovat korkeat, joten kohtuuhintaisten valinnanvara on Alkossa aika kapea. Löysimme kuitenkin sopivan keskihintaisen Pinotin. Julia Childia seurataksemme haluamme ehdottaa myös Côtes du Rhônea. Löysimme keskitäyteläisen punaviinin, jonka saa huomattavan mukaan hintaan. Tämä rhônelainen Grenache-Syrah-punaviini on todella aromikasta herkkua ja sopii todella tyylikkäästi pataruoan makuun.

Joseph Drouhin Rully Rouge 2016

Joseph Drouhin Rully Rouge 2016

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen mustikkainen, mausteinen, yrttinen, vivahteikas
  • 19.98€
  • Pisteet: 83

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Grenache, Syrah, Grenache Noir
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, keskitanniininen, aroniamarjahilloinen, hapankirsikkainen, mustaherukkainen, kevyen eukalyptuksinen
  • 13.89€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Hillosipuli
  • Punaviini
  • Valkosipuli
  • Porkkana
  • Pekoni
  • Herkkusieni
  • Timjami
  • Naudanpaisti
 
Lue seuraavaksi:
MaitosuklaaKurpitsakeitto