Pannier Sélection Champagne Brut

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 4 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 22.49 € (0.375 l)
  • [kuva: Pannier Sélection Champagne Brut(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruunainen, aprikoosinen, hennon marsipaaninen, kevyen paahteinen, mineraalinen
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
11.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
22.49 € ( 59.71 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

19.99 € -> 22.49 € (06.04.2022)
19.49 € -> 19.99 € (08.01.2021)
18.99 € -> 19.49 € (24.02.2020)
19.19 € -> 18.99 € (09.03.2018)
18.98 € -> 19.19 € (14.01.2018)
17.98 € -> 18.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.375 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
512974
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.90g/l
Lisätietoja:
Kypsytys: 3 vuotta pulloissa Tuottaja: Champagne Pannierin samppanjatalo on perustettu vuonna 1899. Perustaja oli Louis Eugène Pannier. Vuodesta 1974 Pannier on ollut paikallisten viininviljelijöiden omistama. Pannierin samppanjatalo sijaitsee Epernayn länsipuolisessa Château-Thierryn kaupungissa.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

S.C.V.M.

Champagne Pannier on saanut nimensä perustajansa, Louis Eugène Pannierin mukaan. Talo perustettiin vuonna 1899 Dizyn kylään mutta menestyksen myötä kellarit kävivät liian pieniksi ja talo sai etsiä uudet tuotantotilat ja kellarit. Vuonna 1937 talo muutti Château-Thierryn kylään Marnen laakson länsiosaan. Talo pysyi perheen hallussa aina vuoteen 1974 asti, jolloin joukko viljelijöitä osti Pannierin. Nykyään talo on Champagnen alueen laadukkaimpia osuuskuntia, jolle rypäleitään toimittaa yli 300 viljelijää. Tarhoja on yhteensä noin 690 hehtaarin alueella. Noin 50% tuotannosta myydään Ranskassa ja loput menee vientiin. Pannierin kellarimestari on Philippe Dupuis ja hänen käytettävissään on monipuolisesti erilaisia kasvualueita ja tarhoja. Talon Samppanjat ovat yleensä klassisia sekoituksia ja talon perus-Samppanja on verraten helposti lähestyttävää ja monia miellyttävää. Talon lippulaiva on upea Egérie de Pannier, joka on saanut hyviä arvioita kansainvälisissä viinilehdissä. Pannierin vanhoista kalkkikivikellareista löytyi 1300-luvulla kaiverrettu jousimiehen kuva. Tämä kuva on nykyään osa talon logoa ja koristaa jokaista pulloa.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
S.C.V.M.

Kommentit & arvostelut (15)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Vaalean nuorekas väri. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, hieman paahteinen, sitrusmainen. Maku on runsas, kuiva, hedelmäinen, mineraalisen raikas ja tasapainoinen.

Ruokasuositus: Yleis-Samppanja aperitiiviksi tai hienoille kala- ja äyriäisruuille. Kokeile myös aasialaisen ruuan kanssa.

Muuta: Samppanja on pullokäymisen jälkeen saanut kypsyä noin 3 vuoden ajan sakan päällä. Dosage, eli korkinvaihdon yhteydessä lisätyn sokerin määrä on 11 g/l.

Lehdistö: 90/100p FINE Viini & Ruoka: Ohut, vaaleankeltainen väri. Tuoksu on avoin, paahteinen sekä hieman hiivainen ja siitä löytää myö eksoottista hedelmää sekä omenankotaa. Runsaat, pienet ja kestävät kuplat. maku on runsas, paahteinen, hasselpähkinäinen, kevyen oksidoitunut ja moniulotteinen jättäen pitkän paahtoleipämäisen jälkimaun.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Voimakas ja paahteinen Pannier Sélection Brut -samppanja on todella tasapainoinen ja hieno kokemus. Palkittu kolmeen kertaan Vuoden viinit -kilpailussa.

Muut kommentit ( 13 )

"Viini on väriltään vaalean keltainen. Sen tuoksusta on aistittavissa omenaa, briossia ja paahteisia aromeja. Viinin runsas ja maukas maku seurailee tuoksun elementtejä. Viinillä on hyvä rakenne ja pitkä loppumaku." (Vuoden Viinit 2017. Pannier Sélection Champagne Brut. Sijoitus: Pronssi. Sarja 20: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

Upea paahteinen shampanja, huippukokemus miltei vailla vertaa!

    

"Kalpean viherkeltainen samppanja, jonka pehmeässä, voimakkaassa ja paahteisessa tuoksussa on kypsää hedelmää ja herkkusientä. Kuiva, hapokas, tasapainoinen, paahteinen ja kypsän sitruunainen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös mineraalisuutta. Hyvä mousse." (Vuoden Viinit 2015. Pannier Sélection Brut. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 20: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

"Viherkeltainen samppanja, jonka muhevan paahteisessa tuoksussa on briossia, leipää, ja omenankotaa. Maukas, voimakas, runsas, sopivan hapokas ja kestävä maku vastaa tuoksua. Hyvärakenteinen samppanja." (Vuoden Viinit 2014. Pannier Sélection Brut. Sijoitus: Hopea. Sarja 19: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

Samppanja on mainio ostos hintaansa nähden ja nautinnosta löytyy raikkautta, mineraalisuutta ja paahteisuutta, jota ei uskoisi löytyvän tämän hintaisesta viinistä. Katso muut samppanjavinkit jouluun ja uuteen vuoteen pullonhenki.blogspot.fi

    

"Viherkeltainen samppanja, jonka kehittyneessä tuoksussa on briossia, paahtoleipää, pähkinää, omenankotaa ja ruisleipää. Runsas, täyteläinen ja moniulotteinen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös paahteisuutta. Ruokasamppanja, jossa on pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2013. Pannier Sélection Brut. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 19: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)

    

Aamulehti suosittelee sujauttamaan tämän piccolon kevään karkeloissa käsilaukkuun ja nauttimaan pillillä. Unohda kalliimmat suurbrändit. Tämä tai
Baron-Fuenté Grande Réserve Brut. (Aamulehti 26.4.2013)

    

Pullon henki -blogi 29.12.2012: "Kaurapuuro-samppanja-aamiainen: Viini oli melko paahteinen, varsin raikas. Raikkaus toimi hyvänä vastapainona kovin täyteläisen tärkkelyksiselle kaurapuurolle, ja voisilmä sitoi paahtoleipäisen hiivasakka-aromin mukavasti kokonaisuuteen. Tämä toimii varmasti hyvin myös sinällään vuodenvaihtajaisissa rakettien loisteessa." Lue koko juttu pullonhenki.blogspot.fi

    

Hyvä perussamppanja pikkupullossa. Mukavan tasapainoinen kokonaisuus, jossa maistuu mukavasti kypsät hedelmät ja mineraalisuus. Hinta-laatusuhde on kyllä kohdallaan.

    

Paahteisuus ja moniulotteinen hedelmien kirjo maistuu. Ulottuvuutta löytyy. Jos pitää voimakkaammista aromeista, tässä sitä on.

    

Valittiin Vuoden viiniksi 542 viinin joukosta tänä vuonna Viiniexpo-messuilla Helsingissä. Runsas, lempeä maku, jossa sopivan raikas hapokkuus. Vivahteikas viini hintaansa nähden. Esim. aperitiiviksi. (Aamulehti 22.3.2012)

    

"Viherkeltainen samppanja, jonka muhevan paahteisessa tuoksussa on briossia, paahtoleipää, ja omenankotaa. Maukas, voimakas, runsas ja moniulotteinen maku vastaa tuoksua. Hyvärakenteinen, upea samppanja, jossa on sopivat hapot ja pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2012. Pannier Brut Sélection. Sijoitus: Koko kilpailun voitto, Vuoden Viini 2012. Sekä kultaa sarjassaan. Sarja: Samppanjat (28 viiniä). www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).