Wolfberger
Wolfberger on suurin Elsassin viinintuottaja. Se on osuuskunta, joka koostuu 750 viljelijästä ja viinitarhoista noin tuhannen hehtaarin alueelta. Equishemin viinintuottajat perustivat Wolfbergerin vuonna 1902. Tänä päivänä Wolfberger on yhdistelmä traditiota ja huippunykyaikaista valmistustekniikkaa. Esi-isien muistoa kunnioittaen pyritään edelleen valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Nykyaikaista tekniikkaa käyttämällä varmistetaan tuotteen tasalaatuisuus ja eliminoidaan ei-toivottuja tekijöitä. Wolfberger tuottaa kaikkia alueen viinityyppejä, mutta erityisen tunnettu talo on Cremanteista, samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviineistä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Tavallisesti Cremant d’Alsace valmistetaan Pinot Blanc –rypäleistä. Myös muun muassa Rieslingiä ja Pinot Gris’tä voidaan käyttää. Vaaleanpunaista Cremant Rosé’ta valmistetaan Pinot Noir –rypäleistä.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Wolfberger
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Wolfberger (W)3 on nimensä mukaan Wolfbergerin (W) tuottama moderni sekoitus kolmesta (3) klassisesta Alsacen rypälelajikkeesta Rieslingistä, Muscatista ja Pinot Gris´tä. Riesling tuo sekoitukseen pirteyden ja raikkauden, Muscat hedelmäistä aromaattisuutta ja Pinot Gris täyteläisyyttä ja runsautta.
Wolfberger (W)3 on väriltään kirkas ja vaalean kullankeltainen aavistuksella vihertävyyttä. Tuoksussa voi aistia raikkaita sitrushedelmiä, mutta myös aromaattista kukkaisuutta, hunajaisuutta ja mausteisuutta. Maku on kuiva, hedelmäinen ja tyylikkään tasapainoinen. Pirteä ja raikas hapokkuus täydentää hedelmäisyyttä ja aromaattisuutta jättäen suuhun herkullisen ruokahalua herättävän jälkimaun.
Wolfberger (W)3 on upea kumppani vaaleille kaloille, ahvenelle, kuhalle, siialle ja hauelle. Sen seurassa viihtyvät runsaat salaatit esim äyriäisillä täydennettynä. Kokeile sitä myös vaalean lihan esim grillatun kanan kanssa. Se on myös oiva valinta loppukesän rentoihin rapujuhliin. Raikkaan ja pirteän luonteensa vuoksi se on mitä mainioin aperitiivi ja virkistävä seurustelujuoma.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 4 )
Kevätajan juhlat: lohi-voikukkapiiras, parsapiiras ja kinkku-paprikakiekot. Viiniksi Wolfberger (W)3. (Apu 21.5.2015)
Muokkaa PoistaTästä viinistä laaja arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi):
Blinit ja Alsacen valkoiset kevätretkellä - Wolfberger Riesling ja (W)3
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaKukkamekko ylle ja lasiin (W); kyä lähtee! Olipa mikä tahansa juhlan aihe tai miksei tietenkin myös arjen ylistys, tällä hedelmäpommilla on mukava kilistää!
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaMonipuolisen aromaattinen ja laadukas kuivan hapokas sekoitevalkoviini Alsacesta. Greippiä, kuivattua ja tuoretta hedelmää, johon Muscat tuo kukkaisuutta. Vaalealle lihalle, kalaruuille ja aromaattisuuden puolesta sopii hyvin myös itämaiselle ruualle. Myös parsaviini.
Muokkaa Poista