Bistro C:n menu Pinot noir -viikolla 2025

   
Saksan Pinot Noir -viikko 20. - 25.10.2025. Pinot Noir -menu on tarjolla Tampereella Bistro C:ssä 15. - 31.10.2025.

Bistro C:ssä kolmen ruokalajin Pinot Noir -menu


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin tutustumassa Bistro C:n Pinot Noir -viikon tarjontaan. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa, joka järjestetään joka vuosi, on tänä vuonna mukana yhteensä 19 ravintolaa ja viinibaaria Helsingistä, Kotkasta, Kouvolasta, Kuopiosta, Maarianhaminasta, Porista ja Tampereelta. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noir -rypäleelle.

Bisto C on nimensä mukaisesti bistro, mutta ruoka on todella tasokasta, hyvinkin luovalla ja oivaltavalla tavalla toteutettua.

Bistro C:ssä kolmen ruokalajin Pinot Noir -menu on tarjolla 15. - 31.10.

  1. Punajuurta & vuohenjuustoa
  2. Peuraa & vadelmaa
  3. Sorsaa & juuresta


Menulle sovitetut viinit:

  1. Schmitges Spätburgunder rose (Mosel)
  2. Staatsweingut Meersburger Bengel Spätburgunder trocken (Baden)
  3. Matthias Gaul Pinot Noir trocken 2022 (Pfalz)


Juustoportin Grand Reserve vuohenjuusto ja punajuuri on klassinen yhdistelmä, jolle on paritettu kesäisen kepeä roseeviini, mutta itse pidin tämän ruoan kanssa enemmän Badenin punaviinistä.

Mielestäni juureva punajuuri toimii paremmin punaviinin seurassa. Jos on mahdollista, kannattaa maistaa 1. ja 2. viini punajuuren seurassa.


Riimipeura tarjotaan puolukan, rosmariinin, pinjansiemenien ja vadelmien kanssa. Vadelman marjainen makeus ei toimi kovin hyvin kuivan Badenin punaviinin kanssa, sillä ruoan ja viinin makeuden asteissa on niin suuri ero. Vadelma löytää parin jopa roseeviinistä, mutta toisaalta taas peura sopii punaviinille odotetusti erinomaisesti.

Vaatii hieman tarkkuutta syöjältä, jotta haarukalliseen ja varsinkin viinipariin saa toivotun tasapainon. Joka tapauksessa todella mielenkiintoinen ja yllättävä annos, josta jää lopulta tyytyväinen tunne.



Sorsaa tarjotaan rillettenä ja fileenä, mukana juuresrösti. Mauista taisi löytyä palsternakkaa, karviaista ja yllättäen vaniljaa. Paljon on makuja lautasella ja monessa muodossa.

Pfalzin täyteläisempi punaviini päättää aterian täydelliseen yhdistelmään. Matthias Gaul Pinot Noir on sellaisenaankin loistava pinot noir, jota jää mielellään siemailemaan vielä aterian jälkeenkin.

Bistro C:n löydät Tampereelta Rautienkadulta aivan rautatieaseman vierestä.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: