Menu tarkoittaa ruokalajien kokonaisuutta, usein alkuruokaa, pääruokaa ja jälkiruokaa. Ruokia ja väliruokia voi olla useampiakin. Pienet suupalat ruokien välissä rytmittävät kivasti pitkää menua. Ravintoloissa asiakkaalla voi olla valinnan vapaus valita ruokalajit ja muodostaa itse menunsa tai sitten asiakkaalle tarjotaan muutama valmis menuvaihtoehto. Tietenkin tarjolla voi olla vain yksi menu. Laadukkaaseen menuun kuuluu myös juomat, jolloin esimerkiksi jokaiselle ruokalajille on mietitty sopiva viini.
Menuissa on usein erilaisia teemoja: esim. Suomi-teema. Tai ne voivat olla sovitettu johonkin ajankohtaan ja juhlapyhiin, kuten jouluun ja pääsiäiseen. Menuissa maistuukin usein paikalliset ja ajankohtaiset raaka-aineet. Menut ovat aina juhlavia ja niiden suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ja on todella hienoa ja juhlavaa, jos joka ruoalla on oma viininsä. Suomessa jälkiruoan kanssa tarjotaan usein kahvia ja konjakkia. Avecin vaihtoehtona olisi hyvä olla makea jälkiruokaviini. Viinit todennäköisesti sopivat jälkiruoalle paljon paremmin kuin väkevä konjakki kahvin kera.
Yleisesti tyypillisistä juomavalinnoista: Alkuruoille sopivat kuivat kuohuviinit, samppanjat, valkoviinit ja pirteät laatuoluet. Pääruoalla on usein punaviiniä tai valkoviiniä. Jälkiruoalla tarjoillaan portviiniä, madeiraa, makeaa kuohuviiniä tai makeaa valkoista jälkiruokaviiniä. Viinit valitaan ruoalle sopivuuden mukaan menukokonaisuutta silmällä pitäen.
Pullon henki -blogi on tarjonnut useana vuonna loistavia menuja eri juhliin. Löydät kaikki menukokonaisuudet tästä listasta. Tarjolla on menuja ystävänpäivään, pääsiäiseen, juhannukseen, halloweeniin, isänpäivään ja jouluun. Menuista löydät ideoita ja viinisuosituksia juhlapyhien aterioille.
Menuissa on usein erilaisia teemoja: esim. Suomi-teema. Tai ne voivat olla sovitettu johonkin ajankohtaan ja juhlapyhiin, kuten jouluun ja pääsiäiseen. Menuissa maistuukin usein paikalliset ja ajankohtaiset raaka-aineet. Menut ovat aina juhlavia ja niiden suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ja on todella hienoa ja juhlavaa, jos joka ruoalla on oma viininsä. Suomessa jälkiruoan kanssa tarjotaan usein kahvia ja konjakkia. Avecin vaihtoehtona olisi hyvä olla makea jälkiruokaviini. Viinit todennäköisesti sopivat jälkiruoalle paljon paremmin kuin väkevä konjakki kahvin kera.
Yleisesti tyypillisistä juomavalinnoista: Alkuruoille sopivat kuivat kuohuviinit, samppanjat, valkoviinit ja pirteät laatuoluet. Pääruoalla on usein punaviiniä tai valkoviiniä. Jälkiruoalla tarjoillaan portviiniä, madeiraa, makeaa kuohuviiniä tai makeaa valkoista jälkiruokaviiniä. Viinit valitaan ruoalle sopivuuden mukaan menukokonaisuutta silmällä pitäen.
Pullon henki -blogi on tarjonnut useana vuonna loistavia menuja eri juhliin. Löydät kaikki menukokonaisuudet tästä listasta. Tarjolla on menuja ystävänpäivään, pääsiäiseen, juhannukseen, halloweeniin, isänpäivään ja jouluun. Menuista löydät ideoita ja viinisuosituksia juhlapyhien aterioille.
- Menu ystäville viineineen
2014
- Ystävänpäivän menu ja viinisuositukset
2014
- Pääsiäismenu ja viinit
2013
- Pääsiäismenu ja viinit
2014
- Pääsiäismenu ja viinisuositukset
2015
- Pääsiäismenu ja viinisuositukset
2016
- Juhannusmenu ja viinit
2014
- Juhannusmenu ja viinit
2015
- Juhannusmenu ja viinit
2016
- Halloween-menu kurpitsasta ja viinit
2015
- Kasvisruokavaihtoehto isänpäivänä
2014
- Itsenäisyyspäivän menu viineineen
2015
- Joulun pyhien parempi illallinen viinisuosituksineen
2012
- Joulunpyhien parempi menu viineineen
2013
- Joulunpyhien parempi menu viineineen
2014
- Joulunpyhien parempi menu viineineen
2015
