Itsenäisyyspäivän menu viineineen

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa upeat ruokareseptit itsenäisyyspäivän juhlintaan. Pidämme paljon samoista viineistä, mutta joissakin suhteissa viinimakumme eroavat. Voimme sanoa, että Viinikartta suosittelee useammin uuden maailman viinejä ja olemme keskittyneet kokonaisuudessaan vain Alkon viinitarjontaan. Pullon henki on taas hankkinut kokemusta viinialueista, joista Alkossa ei ole tarjontaa tai on korkeintaan jokin satunnainen pullo. Tästä saimme ajatuksen kokeilla ruoille kaksinkertaisia viinisuosituksia: Pullon henki valitsi ensin ruoille sopivat viinit ja sitten myös Viinikartta valitsi omat viinisuosituksensa samoille ruoille. Lukijoille tarjoamme näin joka ruoalle kaksi vaihtoehtoa. Molempien valinnat ovat tällä kertaa Alkon valikoimasta. Näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista.

Alkuun: Merellinen leipä

Saaristolaisleipää, savulohta, smetanaa, kirjolohenmätiä, sitruunaa

Pääruuaksi: Hirvenpaistia

Hirvenpaistia, savuista valkosipuli-perunapyrettä, punaviinikastiketta

Jälkiruuaksi: Juustoja

Sinihomejuusto, vanha gouda, lakritsipunajuuret


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: merellinen leipä ja samppanja

  • Jacquesson Cuvée 740 Champagne Extra-Brut
    • 1. Jacquesson Cuvée 740 Champagne Extra-Brut
    • Ranska, Samppanjat
    • 52.99 €
    • Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinihappo yhdessä hiilihapon kanssa puhdistaa paletin hyvin runsaasti herkullista, täyteläistä merellistä aromimaailmaa sisältävän leivän jälkeen."
  • Pullon henki suosittelee: hirvenpaisti ja carignan

  • Torres Cordillera Carignan 2014
    • 2. Torres Cordillera Carignan 2014
    • Chile, Curicó
    • 21.98 €
    • Carignan
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Tanniineissa on sopivasti hiomattomuutta, joten tämä leikkaa hyvin roséksi jätettyä lihaa. Kokonaisuus pysyy raikkaana, ja tasapainoisena, annos ei jää viinin jalkoihin, mutta toisaalta viini kuitenkin ottaa oman tilansa."
  • Pullon henki suosittelee: juustot, lakritsipunajuuret ja sherry

  • Cuesta Medium Dry Sherry
    • 3. Cuesta Medium Dry Sherry
    • Espanja
    • 9.49 €
    • Palomino, Pedro Ximénez
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viini toimii hienosti kovien juustojen kanssa, sillä sen makeus tuo mukavan lisän juuston umamiseen, kypsyneeseen suutuntumaan."
  • Viinikartta suosittelee: merellinen leipä ja cava

  • Mas de la Sabatera Chardonnay Cava Brut
    • 4. Mas de la Sabatera Chardonnay Cava Brut
    • Espanja
    • 12.98 €
    • Chardonnay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Herkullinen, raikas ja erittäin laadukas cava hintaansa nähden. Eloisa hapokkuus, vihreän omenan kirpeät sävyt sekä sitruksisuus nostattavat varmasti veden kielelle lohen, smetanan ja mädin liitossa. Kevyt paahteisuus antaa samppanjamaista arvokkuutta viinille."
  • Viinikartta suosittelee: hirvenpaisti ja petit verdot

  • Gemstone Petit Verdot 2014
    • 5. Gemstone Petit Verdot 2014
    • Australia, Etelä-Australia
    • 14.31 €
    • Petit Verdot
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Eläimellisen tiukat tanniinit sopivat roseeksi jätetylle metsän kruunupäällemme. Muhevan alkuvoimainen viini sopii riistalle ja viinin luumuisen tummat aromit lisäävät pyreen ja kastikkeen makumaailmaan oman kiinnostavan lisänsä."
  • Viinikartta suosittelee: juustot, lakritsipunajuuret ja vin santo

  • TreRose Vin Santo di Montepulciano 2012
    • 6. TreRose Vin Santo di Montepulciano 2012
    • Italia, Toscana
    • 23.90 €
    • Trebbiano, Malvasia
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Juustoista löytyy sinihomejuusto, jonka suolaisuuteen sopii makea viini. Koska lakritsipunajuurissa on huomattavasti sokeria, ei jälkkärijuustoille voi ajatella muuta kuin makeaa viiniä. Makeuden viinissä ja ruoassa tulee kohdata. Toscanan klassikkomakea Vin Santo on etenkin sinihomejuuston kumppani. Viikunaiset ja pähkinäiset aromit tuovat lähestyvän joulun mieleen."


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: