Joulunpyhien 2014 parempi menu viineineen.

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa taas upeat ruokareseptit joulun pyhiksi 2014. Tänä jouluna herkutellaan seuraavalla upealla menulla, johon valitut täsmäviinit toimivat testatusti yhteen ruokien kanssa. Kokeile menua esimerkiksi tapaninpäivänä. Edelliset menut löydät tästä: 2012 menu ja 2013 menu.

Jacquart Rosé Brut Nicolas Feuillatte Réserve Brut

Alkuruoka ja juomasuositus

Naudan filettä, tryffelimajoneesia ja parmesania. Graavattua siikaa ja tervamajoneesia. Punajuurta ja salmiakkismetanaa

Alkuruualle suosittelemme luonnollisesti samppanjaa:
Jacquart Rosé Brut. Täyteläinen rosee. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, metsämarjainen, hennon marsipaaninen, paahteinen. 19,98 € / 0.38 litraa. Ranska. Samppanja.
tai
Nicolas Feuillatte Réserve Brut. Reippaan mineraalinen, erittäin kuiva, hedelmäinen, kypsän sitruksinen, hennon paahteinen. 39,90€. Ranska. Samppanja.

Katso resepti Pullon henki -blogista
Hahn Pinot Noir 2013 Louis Jadot Pommard 2011

Pääruoka ja viinisuositus

Ankan rintafilettä, pekonisia belugalinssejä ja glögikastiketta.

Viiniksi sopii Pinot Noir:
Hahn Pinot Noir 2013. Kypsemmän marjainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, mausteinen, hennon savuinen. 15,99 €. Yhdysvallat, Kalifornia.
tai ranskalainen Pinot Noir
Louis Jadot Pommard 2011. Puolukkainen marjaisuus, keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, kevyen vadelmainen, hennon orvokkinen, mausteinen, rodukas. 35,40 €. Ranska, Bourgogne.


Katso resepti Pullon henki -blogista
Graham's Late Bottled Vintage Port 2008

Jälkiruoka ja juomasuositus

Puolukkamoussea, piparkakkujäädykettä ja paahdettua valkosuklaata

Viiniksi jälkiruoalle madeiraa:
H & H Madeira Malvasia 10 Year Old: Mahonginruskea, makea, viikunainen, rusinainen, aprikoosinen, kahvinen, hennon pähkinäinen, lämmin, pitkä. 19,48 €. Portugali.

Katso resepti Pullon henki -blogista


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: