Pullonhenki-blogi tarjoaa taas upeat ruokareseptit joulun pyhiksi 2014. Tänä jouluna herkutellaan seuraavalla upealla menulla, johon valitut täsmäviinit toimivat testatusti yhteen ruokien kanssa. Kokeile menua esimerkiksi tapaninpäivänä. Edelliset menut löydät tästä: 2012 menu ja 2013 menu.


Alkuruoka ja juomasuositus
Naudan filettä, tryffelimajoneesia ja parmesania. Graavattua siikaa ja tervamajoneesia. Punajuurta ja salmiakkismetanaaAlkuruualle suosittelemme luonnollisesti samppanjaa:
Jacquart Rosé Brut. Täyteläinen rosee. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, metsämarjainen, hennon marsipaaninen, paahteinen. 19,98 € / 0.38 litraa. Ranska. Samppanja.
tai
Nicolas Feuillatte Réserve Brut. Reippaan mineraalinen, erittäin kuiva, hedelmäinen, kypsän sitruksinen, hennon paahteinen. 39,90€. Ranska. Samppanja.
Katso resepti Pullon henki -blogista



Pääruoka ja viinisuositus
Ankan rintafilettä, pekonisia belugalinssejä ja glögikastiketta.Viiniksi sopii Pinot Noir:
Hahn Pinot Noir 2013. Kypsemmän marjainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, mausteinen, hennon savuinen. 15,99 €. Yhdysvallat, Kalifornia.
tai ranskalainen Pinot Noir
Louis Jadot Pommard 2011. Puolukkainen marjaisuus, keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, kevyen vadelmainen, hennon orvokkinen, mausteinen, rodukas. 35,40 €. Ranska, Bourgogne.
Katso resepti Pullon henki -blogista


Jälkiruoka ja juomasuositus
Puolukkamoussea, piparkakkujäädykettä ja paahdettua valkosuklaataViiniksi jälkiruoalle madeiraa:
H & H Madeira Malvasia 10 Year Old: Mahonginruskea, makea, viikunainen, rusinainen, aprikoosinen, kahvinen, hennon pähkinäinen, lämmin, pitkä. 19,48 €. Portugali.
Katso resepti Pullon henki -blogista
