Joulunpyhien 2013 parempi menu viineineen.

   
Pullonhenki-blogi tarjoaa upeat ruokareseptit joulun pyhiksi 2013. Tänä jouluna herkutellaan seuraavalla upealla menulla, johon valitut täsmäviinit (ja oluet) toimivat testatusti yhteen ruokien kanssa. Kokeile menua esimerkiksi tapaninpäivänä.

Ca' del Bosco Cuvée Prestige Gramona Imperial Gran Reserva 2007 Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas

Alkuruoka ja juomasuositus

Blinit kahdella erilaisella täytteellä: punajuurta, sipulia, suolakurkkua ja hunajaa tai sipulia, smetatanaa ja mätiä.

Italialaisten "samppanja" franciacorta sopii blineille:
Ca' del Bosco Cuvée Prestige. Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, keltaluumuinen, kevyen yrttinen, hennon briossinen, hienostunut. 29,90 €. Italia. Kuohuviini.
Blineille sopii myös espanjalainen laatucava:
Gramona Imperial Gran Reserva 2007. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän greippinen, mineraalinen, paahteinen, elegantti. Aavistuksen hedelmäisempi vaihtoehto. 29,90€. Espanja. Kuohuviini.
Tai jos haluat tarjota olutta blinien kanssa, valitse tanskalainen ale:
Mikkeller Hoppy Lovin' Christmas. Kullankeltainen, samea, runsasvaahtoinen, täyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, appelsiinimarmeladinen, greippinen, yrttinen, kukkainen, kevyen inkiväärinen, runsas. 5,29€. Tanska. Olut, ale.

Katso resepti Pullon henki -blogista
Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2010 Nona Petit 2011

Pääruoka ja viinisuositus

Tahmeanmakeaa häränhäntää, hevosen filettä, palsteripyrettä sekä kuorisipsejä kera reduktiokastikkeen.

Viiniksi sopii esimerkiksi juureva rhonelainen, jossa on riittävä mausteinen marjaisuus:
Gigondas L'Hallali Grande Réserve 2010. Täyteläinen, tanniininen, makean karpaloinen, kevyen mansikkainen, mausteinen, tamminen. 14,55 €. Ranska, Rhône.
Hyvä vaihtoehto on myös Nona Petit Prioratista
Nona Petit 2011. Täyteläinen, tanniininen, tumman marjainen, kirsikkainen, viikunainen, kevyen nahkainen, hennon suklainen, mausteinen. 14,99 €. Espanja, Katalonia.


Katso resepti Pullon henki -blogista
Graham's Late Bottled Vintage Port 2008 Nøgne Ø Dark Horizon 4. edition

Jälkiruoka ja juomasuositus

Suklaakakkua kierteellä.

Viiniksi portviiniä, sitä pääruoan valmistukseen avattua:
Graham's Late Bottled Vintage Port 2008: Tummanpunainen, makea, täyteläinen, tummakirsikkainen, luumuinen, kypsän viikunainen, mausteinen, lämmin. 20,90 €. Portugali.
Tummaakin tummempi suklaakakku hyväksyy parikseen myös todella tummaa olutta:
Nøgne Ø Dark Horizon 4. edition: Musta, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, kahvinen, lakritsinen, kypsän hedelmäinen, mustapippurinen, runsas. 11,93 €. Norja, olut, stout & porter.

Katso resepti Pullon henki -blogista
Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: