Juhannusmenu 2014 ja viinit

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa upeat ruokareseptit ja viinisuositukset juhannukseen 2014. Juhannuksena herkutellaan Suomi-ruokia uudessa asussa. Ruoille valitut täsmäviinit toimivat taatusti yhteen ruokien kanssa.
Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut

Ahvenhodari ja samppanjaa

Ahvenhodari
Assyrtiko

Herne-minttupestoa, pastaa ja paahdettua halloumia

  • Tarjoa hernepesto joko keitettyjen uusien perunoiden tai pastan kanssa. Kruunaa annos paahdetulla halloum-juustolla.
  • Viinisuosituksena positiivisesti yllättänyt Assyrtiko.
  • Assyrtiko: Sopiva hedelmäisyys yhdistettynä mukavaan kreikkalaiseen yrttimaahan tuo viinin samalle aaltopituudelle annoksen kanssa. Herneet vaativat mineraalia, ja sitäkin tuosta löytyy. Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen hunajameloninen, yrttinen. 10,59€. Kreikka. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Herne-minttupestoa, pastaa ja paahdettua halloumia.
Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verde

Muikkukebab

  • Muikkukebab kootaan perinteisesti kebabin kanssa tarjotusta kaalipohjaisesta salaatista, muikuista ja tehdään maukkaaksi tsatsikilla.
  • Kebabille toimii raikas Vinho Verde.
  • Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verde: Sitrusta, persikkaa, mineraalia ja alueelle luontaiset loistavat hapot. Kuiva, erittäin hapokas, kypsän sitruksinen, limettinen, aprikoosinen, mineraalinen, kevyen mausteinen, pitkä. 14,80€. Portugali. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Muikkukebab
Gisselbrecht Riesling Tradition Trimbach Pinot Gris Réserve

Silakkapitsa

  • Tämä pitsa tehdään ranskalaiseen tapaan tarte flambeena.
  • Alsacelaiselle 'pitsalle' sopii alueen viini. Tai jos haluat vielä enemmän hedelmää, lähde Pinot Grisille.
  • Gisselbrecht Riesling Tradition: Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen kukkainen, mineraalinen. 11,99€. Ranska. Alsace. Valkoviini.
  • Trimbach Pinot Gris Réserve: Kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, hennon hunajainen, kevyen herkkusieninen, mineraalinen, mausteinen. 18,99€. Ranska. Alsace. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: