Joulunpyhien 2015 parempi menu viineineen

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa jo perinteeksi muodostuneen joulun pyhien paremman menun. Jouluruuat alkavat helposti kyllästyttää, joten haluamme tarjota kiireettömään aikaan joulun pyhille menun, jossa jouluruuat on jo unohdettu. Itsenäisyyspäivän menun kohdalla kokeilimme kaksinkertaisia viinisuosituksia: Pullonhengen sekä Viinikartan suositukset samoille ruoille. Niin teemme myös tällä kertaa joulun pyhien menun kanssa. Tässä menu, olkaa hyvä! Näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista.

Alkuruoka

Sokerisuolattua raitajuurta, pikkelöityjä juureksia, stiltonia ja omenavaahtoa.
Viinillisesti haastava annos.

Pääruoka

Paahdettua ankanrintaa, punajuuri-aurajuustoduchessea ja karviaisella maustettua punaviinikastiketta

Jälkiruoka

Uuniomenaa, stout-suklaakastiketta ja paahdettua valkosuklaata
Stout on annoksessa hallitsevassa asemassa ja tekee viinivalinnan vaikeaksi.


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: alkuruoka ja vehnäolut

  • Bryggeri Weizen
    • 1. Bryggeri Weizen
    • Suomi
    • 5.50 €
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Kokeilimme myös viinejä Pinot Gris ja Amontillado-sherry, mutta vehnäolut toimi parhaiten. Raikas olut tulee hyvin juttuun tämän pikantin annoksen kanssa!"
  • Pullon henki suosittelee: ankanrinta ja Pinot Noir

  • Te Kairanga Runholder Pinot Noir 2016
    • 2. Te Kairanga Runholder Pinot Noir 2016
    • Uusi-Seelanti
    • 21.90 €
    • Pinot Noir
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Karviaiskastikkeen marjaisuus toimi loistavasti viinin punamarjaisen maun kanssa yhteen ja lisäksi viinin hapokkuus leikkasi hienosti ankan rasvaisuutta. "
  • Pullon henki suosittelee: uuniomena ja Stout

  • To Øl Goliat
    • 3. To Øl Goliat
    • Tanska
    • 5.98 €
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Stout-suklaakastike tuo annokseen oman osansa bitterisyyttä, jolloin samaa tarvitaan myös juomalta. Tälle ei juomaksi voi vakavissaan suositella muuta kuin olutta."
  • Viinikartta suosittelee: alkuruoka ja Riesling

  • Domaine Zinck Riesling Prestige 2017
    • 4. Domaine Zinck Riesling Prestige 2017
    • Ranska, Alsace
    • 15.69 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Nyt pistivät pahan; on viinille todella haasteellinen alkuruoka. Menee osittain hakuammunnaksi. Alsacen rieslingissä on ehkä parhaiten vastinetta. Viinissä on makeutta vastaamaan annoksen kevyeen sokeriin. Stiltonille makeus sopii myös. Viinin viheromenainen hapokkuus toimii omenavaahdon kanssa. Palaset ovat teoreettisesti kohdallaan."
  • Viinikartta suosittelee: ankanrinta ja Côtes du Rhône

  • Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017
    • 5. Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017
    • Ranska, Rhône
    • 13.99 €
    • Grenache, Syrah, Grenache Noir
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Punajuuri viittaisi Pinot Noiriin, mutta ankalle ja juureksille kävisi muukin ranskalainen punaviini. Suosikkiviinini on Grenache-Syrah Rhônesta ja sisältää samoja ominaisuuksia kuin Pinot: vahvaa aromikkuutta ja marjaista hapokkuutta. Uskon sen sopivan hyvin annokselle."
  • Viinikartta suosittelee: uuniomena ja Pedro Ximénez -sherry

  • Don Guido Pedro Ximénez 20 Years
    • 6. Don Guido Pedro Ximénez 20 Years
    • Espanja
    • 16.69 €
    • Pedro Ximénez
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Pullonhengen uuniomenalle suosittelemassa oluessa on kahvia ja suklaamämmistä täyteläisyyttä. 20-vuotias Pedro Ximénez on hyvin paksu, kahvinen ja mämminen sherry, jossa on käsittämätön määrä sokeria. Jos tämä ei pärjää stout-suklaalle ja makeudelle, on ihme."


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: