Joulun pyhien parempi illallinen viinisuosituksineen

       
Fleury Fleur de l'Europe Brut Chapel Down Pinot Noir Chardonnay

Alkuruoka ja viinisuositus

Blinejä, mätiä, sipulia ja smetanaa kera samppanjan tai kuohuviinin.

Samppanja sopii blineille erinomaisesti:
Fleury Fleur de l'Europe Brut. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän omenainen, kevyen paahteinen, mausteinen, mineraalinen, pitkä. 36,10 €. Ranska, samppanja.
Tai englantilainen huippukuohuviini:
Chapel Down Pinot Noir Chardonnay. Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, aromikas. 38,30€. Englanti. Kuohuviini.

Katso resepti Pullon henki -blogista
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico Masi Costasera Amarone Classico Chateau Ste Michelle Syrah

Pääruoka ja viinisuositus

Poron ulkofileetä, palsternakkapyreetä ja punaviinikastiketta.

Viiniksi italialainen amarone tai yhdysvaltalainen syrah-viognier. Dekantoi hyvin.
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico. Erittäin täyteläinen, tanniininen, makean kirsikkainen, kypsän viikunainen, lääkeyrttinen, mausteinen, tamminen, pitkä, lämmin. 36,90 €. Italia, Veneto.
Masi Costasera Amarone Classico. Erittäin täyteläinen, tanniininen, tumman luumuinen, boysenmarjainen, kypsän kirsikkainen, hennon suklainen, mausteinen, runsas, pitkä. 36,90 €. Italia, Veneto.
Chateau Ste Michelle Syrah. Täyteläinen, keskitanniininen, marjahilloinen, tummakirsikkainen, mokkainen, kaakaoinen, tamminen. 15,99 €. Yhdysvallat, Washington.

Katso resepti Pullon henki -blogista
Sardane Banyuls Grand Cru

Jälkiruoka ja viinisuositus

Maitosuklaapannacotta ja ranskalaista makeaa jälkiruokaviiniä. Sekä juustoja.

Jos jälkkärin jälkeen on vielä viinejä jäljellä, tarjoa viinien kanssa juustoja: parita valkohomejuustolle samppanja, kovalle juustolle, kuten Pecorinolle, Manchegolle tai vanhalle goudalle Amarone sekä sinihomejuustolle Banyuls. Sardane Banyuls Grand Cru: Tiilenpunainen, makea, viikunainen, kypsän kirsikkainen, suklainen, mausteinen, hennon mokkainen 13,69 €. Ranska. Suklaisen kaveri, täydellinen kumppani maitosuklaapannacottalle.

Katso resepti Pullon henki -blogista


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: