

Alkuruoka ja viinisuositus
Blinejä, mätiä, sipulia ja smetanaa kera samppanjan tai kuohuviinin.Samppanja sopii blineille erinomaisesti:
Fleury Fleur de l'Europe Brut. Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän omenainen, kevyen paahteinen, mausteinen, mineraalinen, pitkä. 36,10 €. Ranska, samppanja.
Tai englantilainen huippukuohuviini:
Chapel Down Pinot Noir Chardonnay. Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, aromikas. 38,30€. Englanti. Kuohuviini.
Katso resepti Pullon henki -blogista




Pääruoka ja viinisuositus
Poron ulkofileetä, palsternakkapyreetä ja punaviinikastiketta.Viiniksi italialainen amarone tai yhdysvaltalainen syrah-viognier. Dekantoi hyvin.
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico. Erittäin täyteläinen, tanniininen, makean kirsikkainen, kypsän viikunainen, lääkeyrttinen, mausteinen, tamminen, pitkä, lämmin. 36,90 €. Italia, Veneto.
Masi Costasera Amarone Classico. Erittäin täyteläinen, tanniininen, tumman luumuinen, boysenmarjainen, kypsän kirsikkainen, hennon suklainen, mausteinen, runsas, pitkä. 36,90 €. Italia, Veneto.
Chateau Ste Michelle Syrah. Täyteläinen, keskitanniininen, marjahilloinen, tummakirsikkainen, mokkainen, kaakaoinen, tamminen. 15,99 €. Yhdysvallat, Washington.
Katso resepti Pullon henki -blogista


Jälkiruoka ja viinisuositus
Maitosuklaapannacotta ja ranskalaista makeaa jälkiruokaviiniä. Sekä juustoja.Jos jälkkärin jälkeen on vielä viinejä jäljellä, tarjoa viinien kanssa juustoja: parita valkohomejuustolle samppanja, kovalle juustolle, kuten Pecorinolle, Manchegolle tai vanhalle goudalle Amarone sekä sinihomejuustolle Banyuls. Sardane Banyuls Grand Cru: Tiilenpunainen, makea, viikunainen, kypsän kirsikkainen, suklainen, mausteinen, hennon mokkainen 13,69 €. Ranska. Suklaisen kaveri, täydellinen kumppani maitosuklaapannacottalle.
Katso resepti Pullon henki -blogista

