Halloween-menu 2015 ja viinit

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa upeat ruokareseptit ja viinisuositukset Halloweeniin 2015. Halloween-menu on amerikkalaiseen tapaan kokonaan kurpitsasta. Ruoille valitut viinit sopivat testatusti yhteen ruokien kanssa.
Juvé y Camps

Kurpitsakeitto, paahdettu chorizo ja chilillä maustettu creme fraiche.

Kurpitsakeitto ja chorizoa
Trimbach Pinot Gris Réserve Château des Poupets Juliénas

Kurpitsaohrattoa, lohimedaljongit, paistettu lehtikaali ja yrttejä

  • Erityisen hyvin ohra sopi yhteen hieman makeaksi paahdetun kurpitsan kanssa. Viinisuositukseksi punaviiniä ja valkoviiniä. Pinot Gris pärjää ohraton täyteläisille ja osin makeillekin mauille. Beaujolais on happopommi ja räjäyttää kitalaen puhtaaksi tuhdin ohraton jälkeen.
  • Trimbach Pinot Gris Réserve: Puolikuiva, keskihapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, kevyen hunajainen, mausteinen. Ranska. Alsace. Pinot Gris. 19,90 €.
  • Château des Poupets Juliénas: Kevyt, keskitanniininen, hapokas, karpaloinen, kirsikkainen, mausteinen, hennon tamminen. Ranska. Burgundi. Gamay-rypäle. 14,21 €.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Kurpitsaohrattoa, lohta ja yrttejä
Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese

Kurpitsa-juustokakku

Kurpitsa -juustokakku


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: