Ystävänpäivän menu ja viinisuositukset 2014

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa upeat ruokareseptit ja viinisuositukset ystävänpäiväksi 2014. Ystävänpäivänä herkutellaan seuraavalla upealla menulla, johon valitut täsmäviinit toimivat taatusti yhteen ruokien kanssa.
Gosset Excellence Brut samppanja Pongrácz Rosé kuohuviini

Alkuruoka ja viinisuositus

  • Sitruunavoissa paistettua madetta ja maa-artisokkakeittoa.
  • "Hunajan makeus sopii hyvin maa-artisokan kanssa yhteen."
  • "Paista mateet pikaisesti sitruunavoissa rusehtaviksi, mausta suolalla ja tarjoa keiton kruununa."
  • "Pohjalle paahdettu leipä, pikkelöityä sipulia ja madetta. Kaada keitto näiden päälle ja tarjoa heti."
  • Viiniksi Gosset Excellence Brut -samppanja tai Pongrácz Rosé:
  • Gosset Excellence Brut. Tämä kuiva, mineraalisen paahteinen viini kompannee kalaisaa, pehmoista keittoa mitä upeimmin. 40,10 €. Ranska. Samppanja.
  • Pongrácz Rosé. Täysin kuiva, metsämarjainen viini ei varmasti keittoa jyrää. 15,89 €. Etelä-Afrikka. Kuohuviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Paistettua madetta ja maa-artisokkakeittoa
Maa-artisokkakeitto ja paistettua madetta.
Nona Petit

Pääruoka ja viinisuositus

  • Kuorrutettua karitsan karetta, palsterakkapyreetä, yrttisiä perunoita ja kahta kastiketta
  • "Ensin lautaselle pyre ja perunat, lisää kareet ja päälle tummaa kastiketta. Lisää annoksen viereen myös majoneesi. Voit tarjota annoksen lisänä myös uunijuureksia tai paahdettuja kasviksia."
  • Nona Petit: Hieman keskivertoa prioratilaista vähemmän mineraalinen, terhakan marjaisa, mutta samalla mausteisen nahkainen. 15,42€. Espanja, Katalonia. Punaviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Karitsan kare
Karitsan kare
Sardane Banyuls Grand Cru

Jälkiruoka ja viinisuositus

  • Vadelma-valkosuklaamousse ja suklaalehykäisiä
  • "Leikkaa jähmettyneestä tummasuklaalevystä ympyrämuotilla 7cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Nosta päälle reilu nokare..."
  • Sardane Banyuls Grand Cru: Oiva vaihtoehto, kun kyseessä suklainen jälkiruoka. Makea, hillotun hedelmäinen ja mausteinen viini tekee jälkiruokanautinnon lähes taivaalliseksi! 14,92€. Ranska.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Valkosuklaa-vadelmamoussea ja suklaalehykäisiä
Valkosuklaa-vadelmamousse ja suklaalehykäiset


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: