Pääsiäismenu 2014 ja viinit

       
Pullonhenki-blogi tarjoaa upeat ruokareseptit ja viinisuositukset pääsiäispyhille 2014. Pääsiäisenä herkutellaan seuraavilla neljällä ruokalajilla, joille valitut täsmäviinit toimivat taatusti yhteen ruokien kanssa.
Pascal Jolivet Sancerre Blanc

Paahdettua parsaa, uppomunan ja hollandaisen kera

  • Paahda parsat grillivastuksella. Valmista uppomunat juuri ennen tarjoilua. Parsat pohjalle, uppomuna parsojen päälle ja hieman kastiketta annoksen sivuille.
  • Viinisuosituksena suosittelemme parsojen kanssa loistavan hinta-laatusuhteen omaavaa ranskalaista Sancerresta tulevaa Pascal Jolivettia:
  • Pascal Jolivet Sancerre Blanc. Kuiva, hapokas, herukanlehtinen, limettinen, yrttinen, mineraalinen, rodukas. 19,98 €. Ranska. Loire. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Muga Blanco

Lohipastramia, yrttisalaattia ja mummon kurkkuja

  • Lautasen pohjalle yrttisalaattia, päälle mummon kurkkuja ja lohipastramin palat. Jos haluat voit tarjota annoksen kanssa vielä paahdettua leipää ja limellä maustettua majoneesia.
  • Viinisuosituksena annokselle mainio Muga Blanco
  • Muga Blanco: Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kypsän sitruksinen, viheromenainen, mausteinen, hennon tamminen. 13,18€. Espanja, Rioja. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
Gramona Xarel.lo

Sitruunalla maustettua kananpoikaa, polentaa ja tsatsikia

  • Lautasen pohjalla polenta ja paahdettuja kasviksia. Päälle kananpojan puolikas ja annoksen kruunuksi tsatsikia.
  • Annoksen kanssa suosittelemme espanjalaista Gramonan versiota mainiosta Xarello-rypäleestä.
  • Gramona Xarel.lo: Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, mineraalinen, mausteinen, kevyen kukkainen, hennon paahteinen. 20,40€. Espanja. Katalonia. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista
La Caliera Moscato d'Asti

Sitruuna-marenkipiiras ja mascarponevaahtoa

  • Kaada lemon curd piirakkapohjaan, tasoita pinta. Pursota päälle marenki. Tarjoa vaikka mascarponevaahdon kera.
  • Jälkiruuan makumaailman kruunaa mainio Moscato d'asti Alkon valikoimasta. Toimii upeasti myös tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa.
  • La Caliera Moscato d'Asti: Makea, pirskahteleva, hapokas, aprikoosinen, kypsän sitruksinen, kukkainen, runsas. 7,66€. Italia. Piemonte. Valkoviini.
  • Katso resepti Pullon henki -blogista


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: