Codorníu
Vuonna 1551 alkunsa saanut Codorníun historiallinen viinitalo on kotoisin Espanjan Penedèsistä ja todellinen pioneeri alalla. Sen ajan dokumentaatiosta ilmenee, että Codorníun perheellä oli jo tuolloin useita viininvalmistuksessa hyödynnettyjä koneita.
Vuonna 1659 Anna de Codorníu nai Miquel Raventósin ja perheet yhdistyivät. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1872, Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman ensimmäisen pullon cavaa. Samalla sai alkunsa espanjalaisen kuohuviinin voittokulku. Tänä päivänä Codorníu tuottaa vuodessa yli 60 miljoona pulloa cavaa ollen maailman suurin perinteistä menetelmää hyödyntävä kuohuviinin tuottaja.
Kuohuviinin tuotannossa voidaan käyttää neljää erilaista valmistusmenetelmää. Näistä perinteinen menetelmä, jolla samppanjakin valmistetaan, on Codorníun Cavan perustana. Perinteinen menetelmä on vaativa, mutta loistavan kuplien koostumuksen takaava metodi: siinä viinin toinen käyminen tapahtuu pulloissa kellareissa, kontrolloidussa lämpötilassa. Codorníun cavoissa maistuu vuosisatojen kokemus ja tuotekehitys sekä tuntuu hienostunut olemus. Läpi koko viljelyn ja valmistusprosessin vain paras on kyllin hyvää – sen huomaa myös lopputuloksessa.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.codorniu.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Codorníu


![[kuva: Codorníu Ecológica Cava Brut(© Alko)]](https://www.viinikartta.fi/media/item_images/alko/ESP/w928607_alko.jpg)
![[kuva: ]](https://www.viinikartta.fi/media/item_images/ESP/w928607_1.jpg)
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Luomucava cavantuotannon pioneerilta Codorníulta.
Väri on vaalean keltainen, hienostunut vaalea vaahtomainen poreilu kestää lasissa loputtomasti. Tuoksu on hedelmäinen, omenainen, sitruksinen, raikas, nuori ja kukkainen. Maultaan cava on kuiva, raikas, elegantti ja tasapainoinen, ja siinä on omenan, sitruksen ja mantelin aromeja sekä pitkä jälkimaku.
Mahtava aperitiivina tai alkupaloille, tyylikäs seuralainen äyriäis-, kalaruuille. Sopii täydellisesti wok-ruuille, carpacciolle, nyyteille, kevätkääryleille tai muille aasialaisruuille, pirteä kumppani hedelmä- ja marjajälkiruuille. Tarjoilulämpötila 6-8 astetta.
Alue/luokitus: D.O. Cava, Penedés
Rypälelajikkeet: 64 % Xarel.lo, 32 % Parellada, 4 % Macabeo
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 2 )
Lue myös Viinikartan artikkeli: Codorniun Cavat Espanjasta uudenvuoden aaton juhliin
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTästä viinistä arvio Viinikartan blogissa: Jouluna cavaa
Janne Putkonen
Muokkaa Poista