Kaikki maatEspanjaValencia › (21)

Valencian viinialue Itä-Espanjassa koostuu kahdesta erillisestä alueesta lähellä merta. Alueet on jaettu neljään ala-alueeseen, joista jokaisella on omanlaisensa viinityyli: Valentino, Alto turia, Moscatel ja Clariano. Alueilla on tehty viiniä tuhansia vuosia. Osa tarhoista on välimerellisessä ilmastossa, mutta kauempana sijaitsevat tarhat ovat mannermaisessa ilmastossa. Merseguera on alueen tyypillinen valkoviinirypäle. Muita ovat Malvasía, Pedro Ximénez, Moscatel Romano, Planta Fina, Macabeo ja Chardonnay. Punaisista viljellään seuraavia: Monastrell, Garnacha Tintorera, Garnacha tinta, Cabernet Sauvignon, Pinot noir ja Merlot. Alueen viineihin voi olla sekoitettu Utiel-Requena-alueen Bobalia, jotta viineihin saataisiin rakennetta ja aromia. Ilmastosta johtuen kypsytysajat viineille ovat lyhyitä: crianza 3 kk, reseva 6 kk ja gran reserva 9 kk.