Bollinger La Grande Année Rosé Champagne Brut 2012

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 166.70 € (0.75 l)
  • [kuva: Bollinger La Grande Année Rosé Champagne Brut 2012(© Alko)]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, marjainen, paahteinen, pitkä
Rypäleet:
Pinot Noir, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
10.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
166.70 € ( 222.27 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

149.98 € -> 166.70 € (08.01.2021)
141.89 € -> 149.98 € (13.01.2019)
140.84 € -> 141.89 € (09.03.2018)
134.36 € -> 140.84 € (24.02.2018)
133.95 € -> 134.36 € (14.01.2018)
133.90 € -> 133.95 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Samppanjat

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
939247
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.00g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bollinger

Iso-Britannian hovin virallinen samppanja, maailman tunnetuimman agentin James Bondin suosikki. Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä. Bollingerin viinitalon perustivat Ranskan Champagnen alueelle vuonna 1829 saksalainen liikemies Jacques Bollinger ja maanomistaja Admiral de Villermont. Herra Bollinger meni naimisiin Admiralin tyttären kanssa ja siitä lähtien viinitalo on aina pysynyt omistajasuvun hallinnassa. Sen suuruus ja nykyinen asema maailman johtavana samppanjan tuottajana sai varsinaisen alkusysäyksensä, kun Madame Lilly Bollinger, ’Aunt Lilly’, otti talon johtaakseen vuonna 1941. Hän laajensi yritystoimintaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana ostamalla lisää viinitarhoja alueelta, mutta sen lisäksi matkusti paljon ympäri maailmaa mainostamassa Bollinger-samppanjoita.

Tänä päivänä Bollinger kuuluu samppanjoiden eliittiin ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin. Samppanjasta nauttimisen ei tarvitse kuitenkaan olla liian vakavaa tai hienostunutta, vaan siitä saa iloita vaikka kuten Madame Lilly sen aikoinaan kiteytti:

”I drink it when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise, I never touch it—unless I’m thirsty.”

Lähde: www.viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bollinger

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Vaaleanpunainen väri, jossa keltainen vivahde. Tuoksussa marjaa, mantelia, paahtoleipää ja sitrusta. Erittäin kuiva ja erittäin hapokas sampanja, jossa sitruksinen, marjainen, paahteinen ja pitkä maku.

Loistava vaihtoehto juhlatilaisuuksiin, jota voi nauttia läpi koko aterian! Sopii hyvin sieniruokien, hyvin haudutetun lampaan ja sushin kanssa, kestää jopa jälkiruuat hyvin.

Champagne Bollinger valmistaa Grande Année Roséta vain parhaimpina vuosina, Champagnen Premier ja Grand Cru – viinitarhojen rypäleistä. Grande Année’hen käytetty viini on käytetty 100 % vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Samppanjaa on kypsytetty minimissään 7 vuotta pullossa. Tuotteen säilyvyys on n. 15 vuotta ja on parhaimmillaan, riippuen juojasta, nyt – 15 vuoden kuluttua.

Tätä rosé samppanjaa valmistetaan siten että Bollinger La Grande Année’hen lisätään 7-8 % Bollingerin omaa La Côte aux Enfants-pinot noir punaviiniä.

Bollinger käyttää itse ainoastaan cuvée-samppanjan, eli ensimmäisen ja parhaan osan rypälepuristeesta. Toisen ja kolmannen erän se myy muille samppanjataloille.

Muut kommentit ( 4 )

"Kalpean vaaleanpunaisen viinin leveä tuoksu on hieman kehittynyt, kypsän omenainen, paahteinen ja hennon pähkinäinen. Maukas ja moniulotteinen maku on kuiva, sopivan hapokas, paahteinen, kypsän punamarjainen ja sitruksinen. Viini on tasapainoinen ja sillä on pitkä, herkullinen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Bollinger La Grande Année Rose 2004. Sijoitus: Pronssi. Sarja 20: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)

    

2005: Kohtalaisen täyteläinen, elegantti, paahteinen. 15/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 6/2016)

    

Todella hienosti kypsynyt arvokkaiden tilaisuuksien ja hienojen ruokien viini. Todella räjäyttää aromimaailmallaan. Olen yleensä aika kriittinen myös samppanjoiden suhteen. Jos samppanja on vetistä, se on sitten vetistä. Ja se pitää sanoa. Mutta ei siis tämä. Tämä on ehdottomasti parhaita maistamiani samppanjoita. Halvempi Bollinger Rosé Brut jää jalkoihin vertailussa. Onhan se tietysti odotettavaa 130 euron pullohinnalla.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).