Bollinger Rosé Champagne Brut

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 74.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Bollinger Rosé Champagne Brut(© Alko)]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, persikkainen, mineraalinen, marenkinen, tyylikäs
Rypäleet:
Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
8.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
74.98 € ( 99.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

73.99 € -> 74.98 € (08.01.2021)
71.98 € -> 73.99 € (24.02.2020)
70.99 € -> 71.98 € (13.01.2019)
70.56 € -> 70.99 € (09.03.2018)
70.21 € -> 70.56 € (24.02.2018)
69.80 € -> 70.21 € (14.01.2018)
68.90 € -> 69.80 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Samppanjat

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
954667
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.70g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bollinger

Iso-Britannian hovin virallinen samppanja, maailman tunnetuimman agentin James Bondin suosikki. Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä. Bollingerin viinitalon perustivat Ranskan Champagnen alueelle vuonna 1829 saksalainen liikemies Jacques Bollinger ja maanomistaja Admiral de Villermont. Herra Bollinger meni naimisiin Admiralin tyttären kanssa ja siitä lähtien viinitalo on aina pysynyt omistajasuvun hallinnassa. Sen suuruus ja nykyinen asema maailman johtavana samppanjan tuottajana sai varsinaisen alkusysäyksensä, kun Madame Lilly Bollinger, ’Aunt Lilly’, otti talon johtaakseen vuonna 1941. Hän laajensi yritystoimintaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana ostamalla lisää viinitarhoja alueelta, mutta sen lisäksi matkusti paljon ympäri maailmaa mainostamassa Bollinger-samppanjoita.

Tänä päivänä Bollinger kuuluu samppanjoiden eliittiin ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin. Samppanjasta nauttimisen ei tarvitse kuitenkaan olla liian vakavaa tai hienostunutta, vaan siitä saa iloita vaikka kuten Madame Lilly sen aikoinaan kiteytti:

”I drink it when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise, I never touch it—unless I’m thirsty.”

Lähde: www.viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bollinger

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Vaaleanroosa rose-samppanja, jossa ilmentyy Bollinger Special Cuvéen täyteläisyys ja moniulotteisuus. Sopivan hapokas, hedelmäisen runsas ja marjaisan pehmeä maku, jossa on aistittavissa mm. vadelmaa ja karhunvatukkaa.

Bollinger Rosé non-vintage samppanjan pohjana on käytetty Special Cuvéen sekoitusta. Bollinger Special Cuvéen rypäleet tulevat pääasiassa Premier- ja Grand Cru -viinitarhoilta. Bollinger, toisin kuin suurin osa muista samppanjan tuottajista, käyttää parhaat viinit tammitynnyreissä. Sillä saavutetaan Bollinger tyyliin kuuluvat harmonisuus sekä pitkäikäisyys. Laadun takaamiseksi sekoitus tehdään pääosin kahden edellisen vuoden sadoista, johon lisätään 5 - 10 % aiempien 5 – 10 vuotiaiden vuosikertojen Reserve-viinejä.

Special Cuvée kypsyy minimissään 3 vuotta pullossa. Jotta samppanjasta saadaan Roseeta, siihen lisätään 5 - 6 % punaviiniä, joka tuo samppanjaan väriä ja herkkiä kypsien punaisten marjojen aromeita. Punaviini tulee Bollingerin Grand Cru -tarhoilta sekä Cote d’Ay- ja Verzenayn- kylistä.

Madame Lily Bollinger ilmaisi aikanaan varauksensa muodikkaita rosé-samppanjoita kohtaan. Valtakautensa loppuaikoina, vuonna 1976, hän kuitenkin myöntyi vuosikertasamppanja La Grande Année Rosén lanseeraukseen. Tämä non-vintage tulkinta on uskollinen Bollingerin talon tunnusomaiselle tyylille ja perinnölle. Ghislain de Montgolfierin sanoin ”This wine is Très Bollinger.”

Muut kommentit ( 3 )

"Vaaleanpunaisen viinin runsaasta tuoksusta löytyy briossia, mineraalia, kypsiä marjoja ja paahteisuutta. Kuivassa, herkullisessa ja raikkaassa mausta on punaisia marjoja, vadelmaa ja mansikkaa, paahteisuutta ja mineraalisuutta. Rodukas viini on tasapainoinen ja sillä on pitkä, leveä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Bollinger Rosé Brut. Sijoitus: Hopea. Sarja 20: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)

    

Hyvä perusrosee samppanja. Odotin jotain todella erikoista, mutta tämä oli vain hyvä. En nyt halua valittaakaan, koska maistui. Vanhempi rosee on tosin jotain ihan muuta Bollinger La Grande Année Rosé 2004

    

"Kalpea lohenpunainen samppanja, jonka hienossa ja leveässä tuoksussa on briossia, leipää ja omenankotaa. Pitkä ja hieno maku vastaa tuoksua. Hyvä, leveä mousse. Rypäleet: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir" (Vuoden Viinit 2014. Bollinger Rosé Brut. Sijoitus: Pronssi. Sarja 19: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).