Bollinger La Grande Année Brut 2012

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 142.29 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän keltaluumuinen, klementiininen, viheromenainen, mantelinen, kevyen hasselpähkinäinen, pitkä
Rypäleet:
Pinot Noir, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
9.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
142.29 € ( 189.59 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

139.90 € -> 142.29 € (08.01.2021)
135.80 € -> 139.90 € (14.07.2020)
133.49 € -> 135.80 € (24.02.2020)
124.29 € -> 133.49 € (13.07.2019)
115.89 € -> 124.29 € (13.01.2019)
113.40 € -> 115.89 € (09.03.2018)
112.99 € -> 113.40 € (14.01.2018)
110.94 € -> 112.99 € (02.07.2017)
110.90 € -> 110.94 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Samppanjat

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
943067
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
7.60g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bollinger

Iso-Britannian hovin virallinen samppanja, maailman tunnetuimman agentin James Bondin suosikki. Bollinger on samppanjoiden ehdotonta eliittiä. Bollingerin viinitalon perustivat Ranskan Champagnen alueelle vuonna 1829 saksalainen liikemies Jacques Bollinger ja maanomistaja Admiral de Villermont. Herra Bollinger meni naimisiin Admiralin tyttären kanssa ja siitä lähtien viinitalo on aina pysynyt omistajasuvun hallinnassa. Sen suuruus ja nykyinen asema maailman johtavana samppanjan tuottajana sai varsinaisen alkusysäyksensä, kun Madame Lilly Bollinger, ’Aunt Lilly’, otti talon johtaakseen vuonna 1941. Hän laajensi yritystoimintaa seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana ostamalla lisää viinitarhoja alueelta, mutta sen lisäksi matkusti paljon ympäri maailmaa mainostamassa Bollinger-samppanjoita.

Tänä päivänä Bollinger kuuluu samppanjoiden eliittiin ja sen tärkeimpänä tavoitteena on ylläpitää viiniensä tyyli, korkea laatu ja arvostus. Huolellinen valmistusprosessi alusta loppuun takaa, että Bollinger on viinien aatelia tulevaisuudessakin. Samppanjasta nauttimisen ei tarvitse kuitenkaan olla liian vakavaa tai hienostunutta, vaan siitä saa iloita vaikka kuten Madame Lilly sen aikoinaan kiteytti:

”I drink it when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise, I never touch it—unless I’m thirsty.”

Lähde: www.viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bollinger

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tuoksussa on mantelia ja paahtoleipää, maku on täyteläisen roteva, voimakas, viipyvä ja elegantti. Upea samppanja joka toimii läpi aterian.

Champagne Bollinger valmistaa Grande Annéeta vain parhaimpina vuosina ainoastaan Premier ja Grand Cru -viinitarhojen rypäleistä. Vuosikertaan 2000 on käytetty 16 kylän rypäleitä, joista 76 % ovat Grand Cru luokiteltuja ja 24 % Premier Cru luokiteltuja. Grande Annee käytetään tammitynnyreissä. Siten saavutetaan Bollingerin tyyliin kuuluvat harmoonisuus, moniulotteisuus sekä pitkäikäisyys.
Samppanjaa on kypsytetty 5 vuotta pullossa.

Bollinger kontrolloi koko samppanjan tuotantoprosessia, eikä osta muiden tuottamia viinejä toisin kuin monet muut samppanjatalot. Suurin osa rypäleistä tulee sen omilta viinitarhoilta, ja loputkin pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä. Jäljitettävyys ja tuotannon läpinäkyvyys ovat Bollingerin avainasioita.

Bollinger käyttää viineihinsä ainoastaan cuvée-samppanjan, eli ensimmäisen ja parhaan osan rypälepuristeesta. Toisen ja kolmannen erän se myy muille samppanjataloille. Viime vuosina Bollingerin samppanjatalo on kiinnittänyt kiitettävästi huomiota ympäristönäkökohtiin. He mm. lopettivat lannoitteiden käytön 2006 ja ovat luopumassa kokonaan rikkakasvien torjunta-aineiden käytöstä.

Muut kommentit ( 5 )

"Kullankeltainen viini, jonka intensiivisestä ja moniulotteisesta tuoksusta löytyy paahtoleipää, pähkinäisyyttä, kypsää hedelmää, hentoa yrttisyyttä ja oksidaatiota. Hieman kehittynyt ja leveä maku on kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen ja omenainen, miellyttävän paahteinen ja hennon tamminen. Elegantti ja moniulotteinen viini, jonka jälkimaku on pitkä ja miellyttävä." (Vuoden Viinit 2018. Bollinger La Grande Année Brut 2007. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 22: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

Pidin Bollingerin halvemmasta perusversiosta enemmän, koska tästä puuttui voimakas paahteisuus. Ihan hyvä, mutta jotenkin hieman väljähtynyt fiilis. Hämmästyttävää kyllä. Yleensä kypsyminen tuo lisää aromia, mutta ei tämän kohdalla. Ehkä se maku pitää kaivaa vähän syvempää, enkä vaan ymmärtänyt.

    

"Viherkeltainen samppanja, jonka hienostuneessa, kypsässä ja kehittyneessä tuoksussa on briossia, hieman oksidoituneisuutta ja omenankotaa. Maukas, voimakas, hieno, leveä ja paahteinen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös trooppista hedelmää. Upea samppanja, jossa on sopivat hapot ja pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Bollinger La Grande Année 2004. Sijoitus: Kulta. Sarja 19: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

"Kullankeltainen samppanja, jonka kypsän rehevässä tuoksussa on omenankotaa, saksanpähkinää ja syksyn lehtiä. Maku vastaa tuoksua, siinä on myös mandariinia, hunajaa ja aprikoosia. Hyvä, pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2008. Bollinger La Grande Annee 1999. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).