Jacquesson Cuvée 740 Champagne Extra-Brut

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit
Samppanjat

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 44.50 € (0.75 l)
  • [kuva: Jacquesson Cuvée 740 Champagne Extra-Brut(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, aprikoosinen, marsipaaninen, kevyen paahteinen, mineraalinen
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
44.50 € ( 59.20 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

52.99 € -> 44.50 € (24.02.2020)
53.00 € -> 52.99 € (13.01.2019)
52.61 € -> 53.00 € (09.03.2018)
52.20 € -> 52.61 € (14.01.2018)
51.40 € -> 52.20 € (18.11.2017)
46.90 € -> 51.40 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
588767
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.09.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.80g/l
Tuotteen nimen selitykset:
cuvée = Ranskalainen termi, lukuisia merkityksiä. Useimmiten tietty erikoissekoitus tai erä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Jacquesson

Jacquesson oli perustamisensa aikoihin vuonna 1798 ensimmäisiä samppanjataloja Châlons-sur-Marnessa. Jacquesson & Fils oli suuri samppanjatalo, jonka myynti nousi jo vuoden 1867 maailmannäyttelyn vuonna miljoonaan pulloon. Talon menestystä siivitti vuonna 1810 Jacquessonilla vieraillut Napoleon, joka myönsi talolle kultamitalin tunnustukseksi sen kauniista kellareista ja niiden aarteista. Mitali koristaa edelleen pullojen etikettejä. Adolphe Jacquessonin kuoltua vuonna 1875 alkoi talon alamäki. Jälkeläiset eivät olleet kiinnostuneita viininteosta, ja 1920-luvulla talon omisti Léon de Tassigny. Hän siirsi talon Reimsiin ja hankki sille hienoja viinitarhoja Avizesta, Aÿsta, Dizystä ja Hautvillersistä.

Jacquessonin laadun kulmakivet asetettiin paikoilleen vasta 1974 Jean Chiquetn ostettua talon. Hän siirsi päämajansa samalla Dizyyn, jossa viinitarhat ja kellari olivat lähellä toisiaan. Nykyään taloa johtavat Jean Chiquetn pojat: Laurent viinintekijänä ja Jean-Hervé toimitusjohtajana. He ovat alusta pitäen tähdänneet suureen unelmaan tehdä parasta mahdollista viiniä. Jacquessonin laadun salaisuus on sijainniltaan erinomaisissa viinitarhoissa, joita talo omistaa noin 29 hehtaaria. Omien tarhojen ohella talon pitkäaikaiset sopimusviljelijät toimittavat Jacquessonille rypäleleitä tarhoistaan, joiden yhteispinta-ala on noin 8 hehtaaria. Kaikki viinintekoon tarvittavat rypäleet tulevat joko Grand Cru tai Premier Cru luokiteltujen kyläkuntien alueelta ja noin 11 hehtaaria viljellään luomuperiaatteiden mukaisesti. Jacquesson käyttää viiniensä käymisessä ja kypsyttämisessä erikokoisia tammiastioita (20-75 hl). Jacquesson käyttää vain vanhoja tammiastioita, jotka eivät luovuta enää tammisia aromeita viinille. Viinit saavat useimmiten käydä hapokkuutta pehmentävän malolaktisen käymisen. Jacquessonin vuosituotanto on nykyään noin 280 000 pulloa.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Jacquesson

Kommentit & arvostelut (14)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen marsipaaninen, mausteinen, mineraalinen, runsas. Jacquessonin Samppanjat kestävät pitkääkin kellarointia.

Ruokasuositus: Upea Samppanja aperitiiviksi tai hienoimmille kala- ja äyriäisruuille.

Viinialue: Rypäleet on kerätty Grand Cru- ja Premier Cru-luokiteltujen kylien tarhoista Vallée de la Marnen ja Côte de Blancsin alueilta.

Muuta:
Cuvée 738 on sekoitus vuosikertaa 2010 (67 %) ja reserviviiniä aiemmilta vuosilta. Viinin makeutus on 3,5 g/l.

Muut kommentit ( 13 )

738: Raskas, punaisia marjoja ja mausteita, väkisin tehty. Keveys ja raikkaus puuttuvat. 11/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 8/2016)

    

Pienet, runsaat kuplat, jotka kestävät pitkään. Tyylikäs, sitruksinen, raikas, voimainen, mineraalinen, runsas ja pitkä. Granny Smithiä sekä kypsyneempää omenankotaakin. Maku täyttää koko suun ja maistuu takaosassa suutakin. Upean tasapainoinen samppanja, joka on sokkovertailuissamme vienyt useasti voiton.

    

Hienostunut. Herkkä ja monivivahteinen tuoksu, jossa kypsää sitrusta, mineraalisuutta ja pähkinäisyyttä. Maussa kypsää omenaa ja paahtoleipää. Eloisat kuplat. (Anna 12.12.2013)

    

Tuore, raikas, täyteläinen, tasapainoinen, vivahteikas. 13/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 10/2014)

    

Oikein mainio samppis, jota pääsin maistamaan tervetulomaljana kavereiden kesken. Briossisuus tuntuu ja kevyttä paahteisuutta. Mukavan kuiva suutuntuma. Ei tästä mitään kovin erikoisia viboja lähtenyt, mutta ei suoraan voi moittiakaan. Perushyvä.

    

Me olemme ihastuneet jo pari vuotta takaperin Jacquessonin Cuvee-samppanjoihin, joista Alkosta on tällä hetkellä tarjolla numeroa 736. Samppanja toimi mainiosti ruuan kanssa, ja suosittelemmekin tätä uuden vuoden aaton aterialle kera merenelävien. Katso muut samppanjavinkit jouluun ja uuteen vuoteen pullonhenki.blogspot.fi

    

Ikiaikainen suosikki on sienisalaatilla päällystetty leipä. Sienileivälle sopii kuohuviinin lisäksi loistavasti tyyriimpi samppanja. Katso resepti pullonhenki.blogspot.fi

    

Rapuviini: Hyvin tasapainoinen ja hienostunut. Kruunaa rapujuhlat myös aperitiivina. (Kauppalehti Optio 12/2013)

    

Jacquesson Cuvée No 734 (2006): Hyvin kypsynyt perussamppanja. Maussa on hiukan tammea, paahtoleipää ja briossia, kypsää persikkaa ja keltaista luumua. (www.hs.fi, julkaistu 20.1.2011)

    

Huono shampanja on melkeinpä käsitteellinen mahdottomuus, mutta keskinkertainen shamppis on valitettava tosiasia. Tämä viini on laskettavissa tähän keskinkertaisten kategoriaan, sillä siitä ei löydy juuri mitään omaperäistä tai innostavaa. Maku taattua kuivaa ja paahteista, mutta kuplat ovat melkein pepsiosastoa. Tässä et maksa edes brändifiiliksestä, vaikka hinnat ovat melkein samaa luokkaa, joten suosittelen jättämään tämän väliin.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).