Torres
Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.
Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.
Lähde: http://www.torres.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Viini on nimetty Miguel Torresin saksalaisen vaimon Waltraudin mukaan. Hän on myös suunnitellut viinin etiketin. Rypäleet kasvaneet Mas Janén, Aiguavivan ja Fransolan tarhoilla. Tarhojen kypsimmät ja korkealaatuisimmat rypäleet käytetään tämän viinin valmistukseen.Käyminen tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 15 °C:ssa 12 päivän ajan. Viiniä ei kypsytetä erikseen tammitynnyrissä. Viini on parhaimmillaan 3-4 vuoden ikäisenä.
Väri viherkeltainen. Runsaassa tuoksussa eksoottisia hedelmiä (ananasta ja keltaista luumua), hunajaa sekä appelsiinin ja jasmiinin kukkaa. Täyteläinen, silkkisen pehmeä ja pirteän eloisa suuntuntuma. Maku hedelmäinen (omena, ananas) ja hunajainen.
Hummeri, osterit ja useimmat äyriäiset, myös erinomainen merellisten riisi- ja pastaruokien seurassa sekä ankalle makeassa kastikkeessa. Ideaali tarjoilulämpötila 10-12 °C.
Lehdistömaininnat: Parhaat Alkon viinit - Viini & Ruoka Lehden Opas 2010.
40./100. - Fine Finland - TOP100 Alko wines for current drinking 12-2008
90/100 p - Guia Gampsa 2009 (2008)
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 1 )
Puolikuivan ja kuivan rajamailla, kypsän hedelmäinen, sitruksinen ja mausteinen. Aika runsas, mutta selkeä. Ei kannata nauttia pelkästään, vaan tapaksien kanssa. Laadukas, mutta ei täysin minun makuuni.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista