Savia Viva Organic A Tinto 2016

Espanja, KataloniaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 4 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Savia Viva Organic A Tinto 2016(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen metsänpohjainen
Rypäleet:
Syrah, Merlot, Tempranillo
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.99 € ( 14.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.98 € -> 10.99 € (06.04.2022)
9.94 € -> 9.98 € (14.07.2020)
9.98 € -> 9.94 € (24.02.2020)
9.40 € -> 9.98 € (09.03.2018)
8.99 € -> 9.40 € (14.01.2018)
8.59 € -> 8.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä alle 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
477357
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Penèdesin viinialue Koillis-Espanjassa, Barcelonan kaupungin lähistöllä. Kypsytys: Viini kypsyi 7 kuukautta tammitynnyreissä. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Parés Baltà on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla.
Tuotteen nimen selitykset:
tinto = Punainen.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
05.01.2014
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Pares Balta

Näkymä Parés Baltàn Las Torres -viinitilan korkeimmalta kohdalta kaukaisuudessa siintävälle merelle on unohtumaton. Täällä on helppo antautua Penedèsin lumouksen valtaan. Parés Baltan viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Suurin osa Parés Baltàn tuotannosta on nykyisin luomutuotantoa.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Parés Baltà

Kommentit & arvostelut (10)

Maahantuojan tuotekuvaus

Savia Viva nimi kertoo ”elämän nesteistä”, jotka virtaavat köynnöksissä tuottaen rypäleitä ja välittäen Penedèsin maaperän luontaisen aromikkuuden rypäleisiin ja lopulta viiniin.

Savia Viva Familia Tinto A tehdään kolmesta lajikkeesta: Syrah tuo viiniin mausteisuutta, Merlot pehmeyttä ja pyöreyttä ja Tempranillo voimaa ja runkoa.

Savia Viva Familia Tinto A on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa voit erottaa tummaa marjaisuutta, karhunvatukkaa, kirsikkaa, mutta myös pehmeää, makeaa mausteisuutta. Maultaan viini on pehmeä ja hedelmäinen. Viini jättää suuhun kevyesti mausteisen jälkimaun. Muuta aromimaailmaa tukee viinin kevyt tammisuus. Se on kypsynyt seitsemän kuukauden ajan jo käytetyissä tammitynnyreissä.

Savia Viva Familia Tinto A on monikäyttöinen viini. Se sopii mainiosti erilaisten liharuokien seuraan. Voit kokeilla sitä esim pitkään kypsytetylle possulle tai yrttiselle lampaalle. Eikä se pelästy makean mausteisia grilliruokiakaan. Se on myös hyvä valinta laadukkaaksi buffet- tai illanistujaisviiniksi valkoisen sisarensa Savia Viva Xarellon seuraksi. Luonnonmukaisesti tuotettuna se on luonteva kumppani lähi- ja luomuruoille.

Muut kommentit ( 9 )

"Tummanpunainen viini, jonka paahteisesta ja hieman kehittyneestä tuoksusta löytyy tummaa marjaa, kirsikkaa, hentoa mausteisuutta ja nahkaisuutta. Melko moniulotteinen maku on täyteläinen, pehmeän tanniininen ja vastaa aromeiltaan tuoksua. Luonteikas ja tasapainoinen viini." (Vuoden Viinit 2018. Savia Viva Organic A Tinto 2014. Sijoitus: Pronssi. Sarja 15: Luomupunaviinit, hinta alle 12 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Viini on väriltään tumman tiilenpunainen. Sen hieman kehittyneestä tuoksusta voi löytää kypsiä punaisia marjoja, mansikkaa, luumua ja hentoa paahteisuutta. Hieman makeanoloisesta mausta löytyy kuivattuja hedelmiä, luumua, herukkaa ja vadelmaa. Viini on melko kevyt, keskitanniininen ja keskihapokas." (Vuoden Viinit 2017. Savia Viva Organic A Tinto 2014. Sijoitus: Pronssi. Sarja 13: Luomupunaviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

2014: Hyvin tehty ja helposti lähestyttävä perusviini. 9/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 15/2016)

    

Liharuuille sekä noutopöydän yleisviiniksi sopiva pehmeänmakuinen juoma on kevyesti tamminen, jälkimaku vähän mausteinen. (Kodin Kuvalehti 20.2.2014)

    

Lammas-taatelitagine: Luomulöytö Kataloniasta. Raikkaat kirsikka- ja metsämarja-aromit säestävät mukavasti lampaanlihan makua ja tasoittavat ruoan mausteisuutta. (MeNaiset 9.10.2014)

    

Provencen yrteillä maustetut broilerinuijat sekä veneperunasalaatti (mm. punasipulia, mustia oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, kapriksia) sopivat tämän katalonialaisen viinin kanssa. (Anna 13.3.2014)

    

Luomupunaviiniä haudutetulle lihalle. Kirsikkaa, boysenmarjaa, yrttisyyttä, lakritsaa sekä hentoa paahteisuutta. (Aamulehti 6.2.2014)

    

Hyvän hintalaatusuhteen omaava keskitäyteläinen punaviini yhdestä suosikkimaastamme. Miellyttävät tanniinit yhdistettynä mausteisuuteen ja marjaisuuteen takaavat mukavan viininautinnon. Luomutuotannosta vielä erityisesti plussaa. (Pian ehkä jopa biodynaamista, kuten koko lafkan tuotanto.) Kun etsit edullista punaviiniä Alkon valikoimasta, tässä on yksi varma valinta. Lue koko juttu pullonhenki.blogspot.fi

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).