Raimat
Raimat on Euroopan suurin edelleen perheomisteinen viinitila, jolla on viljelyksessään yli 2200 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki Raimatin viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin sen omilta tarhoilta, mikä osaltaan takaa tuotteiden korkean laadun. Yli puolet Raimatin viineistä myydään Espanjan ulkopuolella.
Raimatin historia ulottuu vuoteen 1914, jolloin Don Manuel Raventós osti 3000 hehtaaria maata Lleidasta miljoonalla pesetalla ja aloitti viinitarhan kehittämisen. Tila oli alun perin suunniteltu cava-rypäleiden tuotantoon, mutta sen potentiaali muidenkin rypäleiden viljelyssä huomattiin nopeasti. 1960-luvulla Raimat viljeli maillaan kansainvälisiä rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Se otti ensimmäisenä Espanjassa käyttöön samat nykyaikaiset viininvalmistusmenetelmät, joita jo Uudessa Maailmassa käytettiin. 1988 tilalle rakennettiin uusi, erittäin moderni ja ainutlaatuisen näköinen viininvalmistamo.
Viininvalmistusta Raimatin tilalla johtavat nuoret mutta kokeneet viinintekijät: nelikymppinen australialainen Mark Nairn yhdessä 30-vuotiaan katalonialaisen Olivia Salasin kanssa. Raimat on sitoutunut kestävän maatalouden periaatteisiin, eikä tilalla esimerkiksi käytetä torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Viinitarhojen kastelussa käytetään RDI-tekniikkaa (=Regulated deficit irrigation), jossa tarhoja kastellaan jatkuvasti hieman liian vähän. Näin aiheutunut stressi tekee köynnöksistä vahvoja ja saa ne tuottamaan erittäin aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä. Vuonna 2008 Raimat saavutti 'Sustainable Agriculture certificate'n (kestävän maatalouden sertifikaatti).
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.raimat.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Raimat
Kommentit & arvostelut (1)
Tuoksussa tallia. Maku aika kitkerä, hedelmää. Ei kuitenkaan kovin miellyttävä. Kevyt, pehmeä ja jossain määrin vetinen.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista