Nobleza Medium Dry Sherry

EspanjaMuut viinitValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 16.29 € (0.75 l)
  • [kuva: Nobleza Medium Dry Sherry(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Sherryt
Luonnehdinta:
Kellanruskea, puolikuiva, kypsän hedelmäinen, pähkinäinen, hennon mantelinen, lämmin
Sokeria
25.00 g/l

HINTA

Hinta:
16.29 € ( 21.59 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.99 € -> 16.29 € (11.09.2024)
14.98 € -> 15.99 € (26.03.2024)
13.99 € -> 14.98 € (07.01.2024)
13.49 € -> 13.99 € (08.10.2023)
13.28 € -> 13.49 € (30.03.2023)
13.19 € -> 13.28 € (18.07.2022)
12.98 € -> 13.19 € (01.06.2021)
12.58 € -> 12.98 € (08.01.2021)
12.49 € -> 12.58 € (24.02.2020)
12.38 € -> 12.49 € (17.11.2019)
12.09 € -> 12.38 € (13.01.2019)
11.98 € -> 12.09 € (14.10.2018)
12.04 € -> 11.98 € (09.03.2018)
11.59 € -> 12.04 € (14.01.2018)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Sherryt. Sherry on espanjalainen väkevöity viini (esp. Jerez). Valmistusalue on nimeltään Marco de Jerez. Sherryä tehdään Palomino, Pedro Ximénez ja Moscatel -rypäleistä solera-menetelmällä. Sherryjä on useita eri tyyppejä erittäin kuivista makeisiin. Kuivat sopivat esim. tapaksille ja makeat voi nauttia tuoreiden hedelmien tai sinihomejuuston kanssa jälkiruokana.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
316997
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
18.5 t-%
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
110 kcal / 100ml
Hapot
3.90g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Amontillado on Etelä-Espanjassa Jerezin viinialueelta Solera-menetelmällä valmistettu sherry.Amontillado-sherryjä on kuivista puolikuiviin ja ne ovat usein aromiltaan monipuolisempia kuin täysin kuivat finot. Nobleza Amontillado on fino-tyyppinen sherry. Maultaan kuiva, kevyehkö, silti pitkämakuinen ja harmoninen kokonaisuus. Nobleza Amontillado -sherryä nautitaan sellaisenaan, huoneenlämpöisenä tai hieman viilennettynä. Kuiva sherry sopii hyvin aperitiiviksi tai keittojen sekä erityisesti espanjalaisten alkupalojen, tapasten kanssa.

Sherryä valmistettaessa rypälemehu saa käydä loppuun - kuivaksi. Sen jälkeen se varastoidaan joko sellaisenaan tai viinispriillä väkevöitynä vajaissa tynnyreissä kunnes pintaan muodostuu hiivaketto eli "viinin kukka". Viini saa tyypillisen arominsa ja parhaista tulee finoa. Tummemmat väkevöidään niin ettei niihin muodostu hiivakettoa, ja näin saadaan toinen sherryn perustyyppi oloroso. Sherryn kypsyttäminen kestää useita vuosia. Soleralla tarkoitetaan alinta kerrosta criandera-tynnyreistä, joissa on pisimpään kypsynyttä sherryä. Näistä sherry pullotetaan. Vajaus täytetään seuraavaksi vanhimmista ja nämä puolestaan nuoremmista jne.

Alue/Luokitus: DO Jerez-Xérès-Sherry
Rypäleet: Palomino Fino, Pedro Ximénez

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).