Nobleza Cream

EspanjaMuut viinitValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Sherryt

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 11.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Nobleza Cream(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Sherryt
Luonnehdinta:
Pähkinänruskea, makea, rusinainen, appelsiininen, kevyen suklainen
Sokeria
140.00 g/l

HINTA

Hinta:
11.48 € ( 15.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Sherryt. Sherry on espanjalainen väkevöity viini (esp. Jerez). Valmistusalue on nimeltään Marco de Jerez. Sherryä tehdään Palomino, Pedro Ximénez ja Moscatel -rypäleistä solera-menetelmällä. Sherryjä on useita eri tyyppejä erittäin kuivista makeisiin. Kuivat sopivat esim. tapaksille ja makeat voi nauttia tuoreiden hedelmien tai sinihomejuuston kanssa jälkiruokana.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
323927
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.08.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
20 t-%
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
170 kcal / 100ml
Hapot
3.30g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Erittäin makea, tumma ja aromaattinen oloroso-tyyppinen sherry.

Nobleza Cream on Etelä-Espanjassa Jerezin viinialueella Solera-menetelmällä valmistettu erittäin makea, tumma ja aromaattinen oloroso-tyyppinen sherry. Nobleza Cream -sherry on tuoksultaan aromikas, hedelmäinen ja hieman rusinainen. Maultaan se on makea ja runsaan täyteläinen. Nobleza Cream -sherry on ihanteellinen jälkiruokaviini suklaan, hedelmäkakun ja juustojen kanssa. Se maistuu myös sellaisenaan. Tarjoillaan kevyesti viilennettynä.

Sherryä valmistettaessa rypälemehu saa käydä loppuun - kuivaksi. Sen jälkeen se varastoidaan joko sellaisenaan tai viinispriillä väkevöitynä vajaissa tynnyreissä, kunnes pintaan muodostuu hiivaketto eli "viinin kukka". Viini saa tyypillisen arominsa ja parhaimmista tulee finoa. Tummemmat väkevöidään niin, ettei niihin muodostu hiivakettoa, ja näin saadaan toinen sherryn perustyyppi - oloroso. Oloroso-sherryt voivat olla kuivia, mutta usein ne makeutetaan lisäämällä niihin esim. pedro ximéneztai muscatel -rypäleistä valmistettua makeaa viiniä tai auringon kuivaamista, erittäin makeista rypäleistä tehtyä tummaa, makeaa viiniä. Sherryn kypsyminen kestää useita vuosia. Soleralla tarkoitetaan alinta kerrosta criadera-tynnyreistä. Siinä on pisimpään kypsynyttä sherryä ja sen tynnyreistä sherry pullotetaan. Vajaus täytetään seuraavaksi vanhimmista tynnyreistä ja nämä puolestaan nuoremmista jne.

Rypäleet: Palomino Fino, Pedro Ximénez

Muut kommentit ( 1 )

Pähkinää ja rusinaa paahdettuna. Mun mielestä toimi juuri makeiden jälkkäreiden kanssa hyvin. Kuten jouluisen hedelmäkakun. Sekä suklaan. Oikein riittoisa pullo edullisesti. Sherryissä on ylipäänsä hyvä hinta-laatusuhde.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).