Lanson Gold Label Vintage Champagne Brut 2008

Ranska, SamppanjatKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit
Samppanjat

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 61.55 € (0.75 l)
  • [kuva: Lanson Gold Label Vintage Champagne Brut 2008(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, erittäin hapokas, hedelmäinen, kypsän sitruksinen, kevyen paahteinen, hennon mineraalinen, voinen, runsas, pitkä
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
9.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
61.55 € ( 81.93 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

61.38 € -> 61.55 € (13.01.2019)
59.31 € -> 61.38 € (24.02.2018)
58.90 € -> 59.31 € (14.01.2018)
57.30 € -> 58.90 € (02.07.2017)
58.90 € -> 57.30 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
008664
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 17.11.2019.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2008
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
9.50g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Lanson

Lanson on yksi maailman vanhimmista samppanjataloista ja sen historia alkaa vuodesta 1760, jolloin se tosin toimi nimellä Champagne Delamotte. Viinintekemisen perintö on kulkenut koko talon historian ajan sukupolvelta toiselle, mutta erityisen leiman talon samppanjoille antoi Victor Lanson 1970-luvulla elvyttäessään perinteisen samppanjatekotyylin, johon ei kuulu malolaktinen käyminen. Malolaktisen käymisen välttämisen ja kaikkien viinien vähintään kolmen vuoden pullokypsytyksen ansiosta Lansonin samppanjat ovat poikkeuksellisen raikkaita ja puhdasaromisia. Lansonin pääviinintekijänä ja uniikin tyylin vartiajana toimii Herve Dantan, legendaarisen Jean-Paul Gandonin jalanjäljissä.

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Lanson

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Lanson Gold Label Vintage Brut – Lanson Gold Label Vintage kuuluu samppanjoiden aatelistoon. Se on valmistettu Pinot Noir (52 %) ja Chardonnay (48 %) rypäleistä. Chardonnay-rypäleet on kerätty neljän eri grand cru’n alueelta: Avize, Cramant, Oger ja Le Mesnil-sur-Oger’n alueilta ja Pinot Noir -rypäleet Ay, Verzenay, Verzy ja Bouzy’n alueilta. 1904, 1928, 1955, 1971, 1990, 1995 sekä 1996 kuuluvat kaikkein maineikkaampiin Lanson Gold Label vuosikertoihin. Ne ovat erinomainen osoitus korkeasta laadusta ja ammattitaidosta, jolla Lanson samppanjat valmistetaan. – – Lanson Gold Label Vintage Brutissa on hienostuneet kuplat, jotka muodostavat kauniin helminauhan. Tuoksu on intensiivinen ja siinä voi aistia sokeroitua hedelmää ja hunajaa. Maku on täyteläinen ja rikas. Loppu on tasapainoinen, pitkä ja raikas. – – Ruokasuositus – Ihana makupari ikääntyneen Brie-juuston kanssa.

Väri: Vaaleankeltainen, häivähdys meripihkaa
Tuoksu: Kuivattua viikunaa, paahdettua mantelia, aprikoosia, mandariinia

Muut kommentit ( 3 )

"Väriltään vaalean viherkeltainen viini on tuoksultaan vahva ja tyylikäs. Tuoksusta on aistittavissa sitruksia, paahtoleipää sekä omenankotaa. Viini on maultaan kuiva, hapokas ja noudattelee aromeiltaan tuoksun elementtejä. Kokonaisuutena viini on tyylikäs ja runsas kokonaisuus ja sillä on pitkä loppumaku." (Vuoden Viinit 2017. Lanson Gold Label Vintage Champagne Brut 2008. Sijoitus: Hopea. Sarja 20: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

"Viherkeltainen samppanja, jonka kypsässä, mehevässä ja hienossa tuoksussa on nekkua, sitruunaa ja omenankotaa. Runsas, hyvärakenteinen, klassinen, roteva ja paahteinen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös kypsää hedelmää." (Vuoden Viinit 2014. Lanson Gold Label Vintage Brut 2004. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 19: Samppanjat. www.vuodenviinit.fi)

    

"Vaalean kullankeltainen samppanja, jonka voimakkaassa tuoksussa on pähkinää, voita, leipäisyyttä, omenankotaa, sitrusta ja marenkia. Kuiva, hapokas maku vastaa tuoksua. Siinä on myös greippiä ja omenaa ja runsas mousse." (Vuoden Viinit 2009. Lanson Gold Label Vintage 1998. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).