Gérard Bertrand
Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Viini on syntynyt biodynaamisesti viljellyn Cigaluksen tilan rypäleistä Minervois'n alueelta. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaisena tuottajana 2011 palkitsema Gérard itse asuu Cigaluksen tilalla, jolla viinien laatu varmistetaan puolittamalla satomäärät sallitusta ja valitsemalla vain korkealaatuisimmat rypäleet kahdessa vaiheessa sorting tablella. Lyhyen kuorimaseraation jälkeen 70% viinistä on käynyt uusissa tammitynnyreissä ja 30% viilennetyissä terästankeissa. Käymisen jälkeen viiniä on kypsytetty uusissa tammitynnyreissä 6-8 kuukautta hiivasakkansa kanssa. Viini on kevyesti suodatettu ennen pullotusta.
Kullankeltainen väri. Voimakkaassa tuoksussa on sitrusten, persikan, hunajan, kuivattujen hedelmien ja paahdetun puun aromeja. Pyöreän silkkinen maku on eksoottisten hedelmien ja tammen tuoman paahteisuuden sävyttämä ja viinin rakennetta tukee raikas, mineraalinen hapokkuus. Viini on nautittavimmillaan 8-12 vuoden ikäisenä tai jo aiemmin hyvissä ajoin dekantoituna.
Voimakkaat kala- ja äyriäisruoat, vaalea liha ja voimakasaromiset pehmeät juustot.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 0 )