Codorníu
Vuonna 1551 alkunsa saanut Codorníun historiallinen viinitalo on kotoisin Espanjan Penedèsistä ja todellinen pioneeri alalla. Sen ajan dokumentaatiosta ilmenee, että Codorníun perheellä oli jo tuolloin useita viininvalmistuksessa hyödynnettyjä koneita.
Vuonna 1659 Anna de Codorníu nai Miquel Raventósin ja perheet yhdistyivät. Vuosisatoja myöhemmin, vuonna 1872, Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman ensimmäisen pullon cavaa. Samalla sai alkunsa espanjalaisen kuohuviinin voittokulku. Tänä päivänä Codorníu tuottaa vuodessa yli 60 miljoona pulloa cavaa ollen maailman suurin perinteistä menetelmää hyödyntävä kuohuviinin tuottaja.
Kuohuviinin tuotannossa voidaan käyttää neljää erilaista valmistusmenetelmää. Näistä perinteinen menetelmä, jolla samppanjakin valmistetaan, on Codorníun Cavan perustana. Perinteinen menetelmä on vaativa, mutta loistavan kuplien koostumuksen takaava metodi: siinä viinin toinen käyminen tapahtuu pulloissa kellareissa, kontrolloidussa lämpötilassa. Codorníun cavoissa maistuu vuosisatojen kokemus ja tuotekehitys sekä tuntuu hienostunut olemus. Läpi koko viljelyn ja valmistusprosessin vain paras on kyllin hyvää – sen huomaa myös lopputuloksessa.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.codorniu.es
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Codorníu
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Kirkkaan oljenkeltainen, jossa on hienostuneet kestävät kuplat. Runsaan hedelmäinen tuoksu, jossa ananasta ja persikkaa Chardonnaysta sekä sitrusta ja omenaa perinteisistä cava-rypäleistä. Myös aromeja, jotka kertovat kypsytyksestä sakan kanssa: kuivattua hedelmää, pähkinää, paahtoleipää ja hunajaa. Maku on erittäin kuiva, kermaisen täyteläinen ja raikkaan hapokas, viipyilevä jälkimaku.
Cavan valmistuksessa toinen käyminen tapahtuu perinteisen menetelmän mukaisesti pullossa kellarissa. Selección Raventós on ollut pullossa kosketuksissa hiivasakan kanssa vähintään vuoden ajan ennen sakan poistoa.
Codorniun Raventós-omistajasuvulla on ollut sukupolvien ajan perinteenä pistää tätä sekoitusta syrjään juhlapäivien varalle. Vuonna 1997 se päätettiin kuitenkin julkistaa suurelle yleisölle. Silloin tuli kuluneeksi 125 vuotta siitä, kun Josep Raventós valmisti maailman ensimmäisen cavan vuonna 1872. Codorníu on cavan tuotannon pioneeri Espanjan Penedèsistä. Codorníun Josep Raventós Fatjó tuotti maailman esimmäisen pullon cavaa ja samalla ensimmäisen pullon espanjalaista kuohuviiniä vuonna 1872.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 2 )
Lue myös Viinikartan artikkeli: Codorniun Cavat Espanjasta uudenvuoden aaton juhliin
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaPehmeyttä, hedelmää, kuten omenaa tai melonia. Ihan kiva.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista