Château Vignelaure
Château Vignelaure tuottaa klassisia, elegantteja ja puhtaita viinejä. He tuottavat ainoastaan puna- ja roseeviinejä. Viinitarhoja viljellään luomumenetelmin. George Brunet perusti Château Vignelaure -viinitalon 1960-luvulla Etelä-Ranskan Provenceen. Hän oli myös ensimmäinen, joka istutti alueelle Cabernet Sauvignon -köynnöksiä, jotka hän oli tuonut mukanaan Bordeaux'sta. Nykyään omistajana on ruotsalais-tanskalainen aviopari, Bengt ja Mette Sundström.
Lähde: Viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Château Vignelaure
Kommentit & arvostelut (6)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tarjoiluehdotus: Sushi, kala, lohitartar, tonnikalapihvi, äyriäiset, grillatut katkaravut, salaatit, vihannesruoat, kana ja erityisesti ranskalaisen Bouillabaisse -kalakeiton kanssa.
Väri: Vaalean lohenpunainen.
Tuoksu: Raikas tuoksu, josta löytyy punaisia marjoja kuten mm. vadelmaa ja mansikkaa mutta myös persikkaa ja verigreippihedelmää.
Maku: Elegantti ja tasapainoinen viini, jonka maussa on hedelmäisyyttä ja raikkautta. Pitkä jälkimaku.
Muut kommentit ( 5 )
Ruoka & viini -suositus: lohivartaat, keväinen kvinoasalaatti, hummus ja pitaleivät sekä Château Vignelaure Rosé. (Eeva 5/2015)
Muokkaa PoistaTuoksussa mansikkaa, persikkaa, vadelmaa ja aavistus yrttisyyttä/villaisuutta. Maku on kuiva ja hapot ovat hyvässä tasapainossa. Maussa on myös marjoista mansikkaa, vadelmaa ja aavistus punaherukkaa. Mineraalisuus luo makuun miellyttävän kontrastin yhdistettynä makeahkoon mansikkaan. Viini on hyvässä tasapainossa ja jälkimaku on pitkän miellyttävä. Lue juttu: pullonhenki.blogspot.fi
Muokkaa PoistaTästä viinistä arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi): Kesän hienot ruokaviinit: Codorníu Pinot Noir Brut ja Château Vignelaure Rosé
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTodella monipuolinen rosee, joka herää kukoistukseen ruokapöydässä. Tyylikkään raikas vadelmapommi, jonka muut ominaisuudet, kuten mineraalisuus ja mausteinen aromikkuus kantaa kesäisissä salaattipöydissä ruokanautinnon uudelle tasolle. Suosittelen tätä intensiivisen oloista roseeta.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaAistikas ja tyylikäs rosee Ranskan Provencesta. Aluksi runsaan marjainen, sitten mausteinen ja pitkää loppumakua hallitsee sitruunainen mineraalisuus. Ryhdikäs ruokapöydän viini. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 15.5.2014)
Muokkaa Poista