Antinori Tignanello 2017

Italia, ToscanaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 93.00 € (0.75 l)
  • [kuva: Antinori Tignanello 2017(© Alko)]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, herukkainen, luumuinen, neilikkainen, tamminen
Rypäleet:
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
93.00 € ( 123.87 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

92.80 € -> 93.00 € (08.01.2021)
84.20 € -> 92.80 € (24.02.2020)
82.00 € -> 84.20 € (13.07.2019)
79.89 € -> 82.00 € (13.01.2019)
79.74 € -> 79.89 € (09.03.2018)
73.31 € -> 79.74 € (24.02.2018)
72.90 € -> 73.31 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Näin korkeisiin pisteisiin emme sovella hinta-laatusuhdetta.
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
934197
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
Saattaa sisältää sakkaa
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Antinori

Antinorin suku on tuottanut viinejä yhtäjaksoisesti jo uskomattomat 600 vuotta. Tarina alkoi, kun Giovanni di Piero Antinorin viiniputiikki liittyi osaksi Arte Fiorentina dei Vinattierin yritystä vuonna 1385. Koko pitkän historiansa ja 26 sukupolven ajan perhe on ohjannut liiketoimintaa henkilökohtaisesti tehden johdonmukaisia mutta välillä jopa rohkeutta vaativia päätöksiä.

Jokainen vuosikerta, jokainen maaperä ja jokainen idea on Antinorin ajattelutavan mukaan uusi haaste, jonka päihittämällä laatua on mahdollista nostaa entisestään. Yrityksen muinaiset juuret historiassa näkyvät vahvasti sen perinteitä kunnioittavassa filosofiassa, mutta se ei ole koskaan ollut este uusien innovaatioiden kehittelylle.

Toscanassa ja Umbriassa omistamiensa viinitarhojen lisäksi Antinori on suunnannut katseensa nykyisin myös etäämmälle arvioidessaan uusia suotuisia viljelysalueita. Vakuuttavalla toiminnallaan yritys on kuitenkin osoittanut, että pelkästään perinteisilläkin viljelyspaikoilla pystytään silti tuottamaan hienostuneen tyylikkäitä viinejä, joiden alkuperäinen luonne on yhä tallella.

Yritystä johtaa Markiisi Piero Antinori kolmen tyttärensä Albieran, Allegran sekä Alessian avustuksella. Antinori on ollut Chianti Classicon uudistaja toimien Toscanan alueen suunnannäyttäjäna sen viinien noustessa kansainväliseen tunnettuuteen 1960- ja 70-luvuilla. Perheen tinkimätön intohimo kehittää jatkuvasti viiniensä laatua, joka hintaluokassa tekee Antinorista viinimaailman johtotähden ja todellisen Italian viinien lähettilään tänäkin päivänä. Antinorin kuuluisimpiin viineihin kuuluvat mm. ensimmäinen ns. supertoscanalainen Tignanello sekä historiallinen Villa Antinori tuoteperhe. Chianti Classicon ja muiden toscanalaisten viiniensä lisäksi Antinori tuottaa viinejä Italian Apuliassa, Piemontessa, Franciacortassa ja Umbriassa sekä erillaisten yhteistyöprojektien myötä Unkarissa, Maltalla, Chilessä ja USA:n Washington Statessa.

Lähde: http://www.antinori.it, www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Antinori

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tignanelloa pidetään yhdessä Tenuta San Guidon valmistaman Sassicaian kanssa Supertoskanalaisten luojina. Piero Antinori päätti lanseerata Tignanellon ”pöytäviininä”, koska hän koki valmistavansa huomattavasti Chianti Classicon laatuluokituksen määräämää viiniä korkeampaa laatua jättäessään käyttämättä pakolliset valkoiset rypälelajikkeet, lisätessään viiniin Cabernet Sauvignonia sekä kypsyttäessään viiniä Bordeaux–tyyliin pienissä tammitynnyreissä. Viini tuotetaan vain Tignanello-tarhan rypäleistä. Ilmansuunta on lounaaseen, maaperä kalkkipitoista ja kivistä. Tarha on juuri istutettu uudelleen uusilla klooneilla ja tulevaisuudessa on odotettavissa yhä suurempia viinejä.

2006 on osoittautunut "suureksi" vuodeksi, jonka Tignanello tulee olemaan pitkäikäinen ja merkittävä. 2006 kasvukausi alkoi melko myöhään kylmän talven takia. Kevät oli sateinen, mutta ei vaikuttanut kasvuun. Syyskuun ja lokakuun loistavat säät vaikuttivat rypäleiden erinomaiseen kypsymiseen. Sadonkorjuun aikana rypäleiden laatu oli erinomainen. Vuosikerta tulee olemaan erinomainen ja pitkään kypsyvä, keräilijän kellariin. Malolaktinen käyminen tapahtui uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sekoituksen jälkeen Tignanello 2006 kypsyi 12 kk tynnyreissä. Kypsytysajan lopulla jokainen tynnyri maistettiin erikseen ja tarkan seulonnan jälkeen viini pullotettiin. Viini tuli myyntiin keväällä 2009.

Intensiivinen ja syvä väri. Tuoksussa runsasta hedelmää ja maustetta. Maku on erittäin täyteläinen, rikas ja pyöristynyt. Runsaus ei kuitenkaan peitä tyylikkyyttä ja täyteläisyyttä. Voimakas ja merkittävä viini,kuitenkin hienostunut ja miellyttävä nautittavaksi jo nyt. Jälkimaussa suklaata ja sitrusta. tanniinit läsnä, mutta pehmeitä ja silkkisiä jotka yhdessä tasapainoisen hapokkuuden kanssa takaa 2006-vuosikerralle pitkän varastoimispotentiaalin.

Käyttö
Juhlalliset ateriat, missä tummaa riistaa tai muuta laadukasta tummaa lihaa. Lahja keräilijälle ja laadukkaan viinin ystävälle.

Muut kommentit ( 4 )

2017: Todella hyvä viini. Kunnolla hedelmää (osin kuivattuja) ja herukkaista marjaisuutta, mutta myös tanniineja ja tammista mausteisuutta. Hyvä kokonaisuus. Maineensa veroinen, vaikka hinta on turhan kova.

    

2016: Mukavasti ikääntymässä oleva, viileän tyylikäs tuoksu antaa mustaherukkaa, eukalyptusta, katajaa, nahkaa ja mustikkaa. Linjakas maku on vielä tiukka ja kaipaa lisäkypsytystä. Lammastaginelle. 16/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 14/2019)

    

Wine Spectator 93p / 100
The Wine Advocate 92p / 100

    

"Mustanpunainen viini, jonka hieman sulkeutuneessa tuoksussa on paahteisuutta, hilloa, seetriä, minttua ja tammea. Maku vastaa tuoksua, vihteyttä. Hienostunut hyvä jälkimaku. Viinissä on potentiaalia, se on parhaimmillaan muutaman vuoden kuluttua." (Vuoden Viinit 2006. Tignanello 2001. Sijoitus: Tuomariston kunniamaininta. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).