Raimat
Raimat on Euroopan suurin edelleen perheomisteinen viinitila, jolla on viljelyksessään yli 2200 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki Raimatin viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin sen omilta tarhoilta, mikä osaltaan takaa tuotteiden korkean laadun. Yli puolet Raimatin viineistä myydään Espanjan ulkopuolella.
Raimatin historia ulottuu vuoteen 1914, jolloin Don Manuel Raventós osti 3000 hehtaaria maata Lleidasta miljoonalla pesetalla ja aloitti viinitarhan kehittämisen. Tila oli alun perin suunniteltu cava-rypäleiden tuotantoon, mutta sen potentiaali muidenkin rypäleiden viljelyssä huomattiin nopeasti. 1960-luvulla Raimat viljeli maillaan kansainvälisiä rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Se otti ensimmäisenä Espanjassa käyttöön samat nykyaikaiset viininvalmistusmenetelmät, joita jo Uudessa Maailmassa käytettiin. 1988 tilalle rakennettiin uusi, erittäin moderni ja ainutlaatuisen näköinen viininvalmistamo.
Viininvalmistusta Raimatin tilalla johtavat nuoret mutta kokeneet viinintekijät: nelikymppinen australialainen Mark Nairn yhdessä 30-vuotiaan katalonialaisen Olivia Salasin kanssa. Raimat on sitoutunut kestävän maatalouden periaatteisiin, eikä tilalla esimerkiksi käytetä torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Viinitarhojen kastelussa käytetään RDI-tekniikkaa (=Regulated deficit irrigation), jossa tarhoja kastellaan jatkuvasti hieman liian vähän. Näin aiheutunut stressi tekee köynnöksistä vahvoja ja saa ne tuottamaan erittäin aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä. Vuonna 2008 Raimat saavutti 'Sustainable Agriculture certificate'n (kestävän maatalouden sertifikaatti).
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.raimat.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Raimat
Kommentit & arvostelut (9)
Maahantuojan tuotekuvaus
Kirkkaan roseenpunainen viini, jossa hieman purppuran vivahteita. Tuoksussa intensiivisiä kirkkaita kypsien kirsikoiden aromeita sekä vadelmaa ja mansikkaa. Maussa havaittavissa kypsiä vadelman, kirsikan ja mansikan aromeja. Puhdas ja hapokas loppu.
Viini soveltuu nautittavaksi rasvaisten kalojen kuten tonnikalan, lohen ja sardiinien sekä erityisesti mustekalan kanssa. Käy myös hyvin pastojen kanssa, vihannessalaattien, tummien linturuokien (esim. viiriäinen ja fasaani) tai hieman makeiden ruokien kanssa, joissa esim. pähkinää, kurpitsaa tai tryffeliä.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 8 )
"Väri on hennon lohenpunainen. Tuoksu on kevyt, mansikkainen, vadelmainen ja mausteinen. Siitä löytyy myös aavistus kukkeutta ja mineraalisuutta. Tasapainoinen maku on kuiva ja hapokas. Siitä löytyy raikasta punaista marjaa, vadelmaa ja metsämansikkaa sekä hentoa yrttisyyttä." (Vuoden Viinit 2018. Raimat Rosada 2017. Sijoitus: Pronssi. Sarja 19: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaRaimat Rosada ei ehkä ensivaikutelmaltaan vaikuttaisi kovin erikoiselta viiniltä. Noin 10 euron hinta ja tunnettu espanjalainen tuottaja saattaa kuulostaa perusviiniltä. Raimat Rosada on kuitenkin keskimääräistä parempi rosee. Se on herkullinen, hapokas, mineraalinen ja monipuolinen ruokaviini. Tästä hyvä kesäviini ostokoriin!
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTämä viini löytyy Viinikartan jutusta: Katalonian kierros - ruoka ja viini. Maailmanympärimatka viiniin ja ruokaan -juttusarjassa vierailemme tällä kertaa Kataloniassa ja esittelemme viinisuositukset ruoille pan con tomate, katalonialainen kalakeitto sekä suklaa-oliiviöljykakku.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Hennon vaaleanpunainen viini, jonka raikas tuoksu on marjaisa, puolukkainen, hennon mausteinen ja kypsän hedelmäinen. Kuiva, keskihapokas maku seuraa tuoksun aromimaailmaa. Viinillä on melko pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Raimat Rosada 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaTässä tasapainoisessa roseeviinissä on kaikki kohdallaan. Se sopii loistavasti salaattien ja kasvisruokien - myös nokkosella tuunattujen - sekä rasvaisten kalojen kaveriksi. (Eeva, kesäkuu 2015)
Muokkaa Poista"Kalpean lohenpunainen viini, jonka tuoksu on kypsän hedelmäinen. Kuiva, raikas, tasapainoinen, sopivan hapokas ja maukas maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2015. Raimat Abadia Rosé 2013. Sijoitus: Kulta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaRypäleet: Cabernet Sauvignon, Tempranillo
"Voimakkaan kuparinpunainen viini, jonka kehittyneessä ja rehevässä tuoksussa on vadelmaa, herukkaa ja mansikkahilloa. Maukas, sopivan hapokas maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Raimat Abadia Rosé 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa Poista"Hennon lohenpunainen viini, jonka tuoksussa on aavistus herukkaa ja ruusua. Tasapainoinen maku on runsaan hedelmäinen ja mineraalinen. Miellyttävä viini, jonka loppumaussa on hieman karheutta." (Vuoden Viinit 2011. Raimat Abadía Rosé 2009. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Roseviinit. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista