Raimat Rosada 2017

EspanjaMuut viinit, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Roseeviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Raimat Rosada 2017(© Alko)]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, runsaan metsämarjainen, vadelmainen, kevyen sitruksinen, kevyen yrttinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Tempranillo
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
3.00 g/l

HINTA

Hinta:
10.98 € ( 14.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.89 € -> 10.98 € (13.01.2019)
10.48 € -> 10.89 € (14.01.2018)
10.29 € -> 10.48 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
913447
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 08.01.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
19.03.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Raimat

Raimat on Euroopan suurin edelleen perheomisteinen viinitila, jolla on viljelyksessään yli 2200 hehtaaria viinitarhoja. Kaikki Raimatin viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin sen omilta tarhoilta, mikä osaltaan takaa tuotteiden korkean laadun. Yli puolet Raimatin viineistä myydään Espanjan ulkopuolella.

Raimatin historia ulottuu vuoteen 1914, jolloin Don Manuel Raventós osti 3000 hehtaaria maata Lleidasta miljoonalla pesetalla ja aloitti viinitarhan kehittämisen. Tila oli alun perin suunniteltu cava-rypäleiden tuotantoon, mutta sen potentiaali muidenkin rypäleiden viljelyssä huomattiin nopeasti. 1960-luvulla Raimat viljeli maillaan kansainvälisiä rypälelajikkeita kuten Cabernet Sauvignon ja Chardonnay. Se otti ensimmäisenä Espanjassa käyttöön samat nykyaikaiset viininvalmistusmenetelmät, joita jo Uudessa Maailmassa käytettiin. 1988 tilalle rakennettiin uusi, erittäin moderni ja ainutlaatuisen näköinen viininvalmistamo.

Viininvalmistusta Raimatin tilalla johtavat nuoret mutta kokeneet viinintekijät: nelikymppinen australialainen Mark Nairn yhdessä 30-vuotiaan katalonialaisen Olivia Salasin kanssa. Raimat on sitoutunut kestävän maatalouden periaatteisiin, eikä tilalla esimerkiksi käytetä torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä. Viinitarhojen kastelussa käytetään RDI-tekniikkaa (=Regulated deficit irrigation), jossa tarhoja kastellaan jatkuvasti hieman liian vähän. Näin aiheutunut stressi tekee köynnöksistä vahvoja ja saa ne tuottamaan erittäin aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä. Vuonna 2008 Raimat saavutti 'Sustainable Agriculture certificate'n (kestävän maatalouden sertifikaatti).

Lähde: http://www.mikaviini.fi

Lähde: http://www.raimat.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Raimat

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Kirkkaan roseenpunainen viini, jossa hieman purppuran vivahteita. Tuoksussa intensiivisiä kirkkaita kypsien kirsikoiden aromeita sekä vadelmaa ja mansikkaa. Maussa havaittavissa kypsiä vadelman, kirsikan ja mansikan aromeja. Puhdas ja hapokas loppu.

Viini soveltuu nautittavaksi rasvaisten kalojen kuten tonnikalan, lohen ja sardiinien sekä erityisesti mustekalan kanssa. Käy myös hyvin pastojen kanssa, vihannessalaattien, tummien linturuokien (esim. viiriäinen ja fasaani) tai hieman makeiden ruokien kanssa, joissa esim. pähkinää, kurpitsaa tai tryffeliä.

Muut kommentit ( 8 )

"Väri on hennon lohenpunainen. Tuoksu on kevyt, mansikkainen, vadelmainen ja mausteinen. Siitä löytyy myös aavistus kukkeutta ja mineraalisuutta. Tasapainoinen maku on kuiva ja hapokas. Siitä löytyy raikasta punaista marjaa, vadelmaa ja metsämansikkaa sekä hentoa yrttisyyttä." (Vuoden Viinit 2018. Raimat Rosada 2017. Sijoitus: Pronssi. Sarja 19: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Raimat Rosada ei ehkä ensivaikutelmaltaan vaikuttaisi kovin erikoiselta viiniltä. Noin 10 euron hinta ja tunnettu espanjalainen tuottaja saattaa kuulostaa perusviiniltä. Raimat Rosada on kuitenkin keskimääräistä parempi rosee. Se on herkullinen, hapokas, mineraalinen ja monipuolinen ruokaviini. Tästä hyvä kesäviini ostokoriin!

    

Tämä viini löytyy Viinikartan jutusta: Katalonian kierros - ruoka ja viini. Maailmanympärimatka viiniin ja ruokaan -juttusarjassa vierailemme tällä kertaa Kataloniassa ja esittelemme viinisuositukset ruoille pan con tomate, katalonialainen kalakeitto sekä suklaa-oliiviöljykakku.

    

"Hennon vaaleanpunainen viini, jonka raikas tuoksu on marjaisa, puolukkainen, hennon mausteinen ja kypsän hedelmäinen. Kuiva, keskihapokas maku seuraa tuoksun aromimaailmaa. Viinillä on melko pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Raimat Rosada 2016. Sijoitus: Hopea. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Tässä tasapainoisessa roseeviinissä on kaikki kohdallaan. Se sopii loistavasti salaattien ja kasvisruokien - myös nokkosella tuunattujen - sekä rasvaisten kalojen kaveriksi. (Eeva, kesäkuu 2015)

    

"Kalpean lohenpunainen viini, jonka tuoksu on kypsän hedelmäinen. Kuiva, raikas, tasapainoinen, sopivan hapokas ja maukas maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2015. Raimat Abadia Rosé 2013. Sijoitus: Kulta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)

Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Tempranillo

    

"Voimakkaan kuparinpunainen viini, jonka kehittyneessä ja rehevässä tuoksussa on vadelmaa, herukkaa ja mansikkahilloa. Maukas, sopivan hapokas maku vastaa tuoksua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2014. Raimat Abadia Rosé 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)

    

"Hennon lohenpunainen viini, jonka tuoksussa on aavistus herukkaa ja ruusua. Tasapainoinen maku on runsaan hedelmäinen ja mineraalinen. Miellyttävä viini, jonka loppumaussa on hieman karheutta." (Vuoden Viinit 2011. Raimat Abadía Rosé 2009. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Roseviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).