Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Samppanjatestin todellinen menestyjä!
Fine Viini&Ruoka -lehden samppanjatestissä 2009: 91 pistettä ja toinen sija! Arvostettu samppanja-asiantuntija Richard Juhlin arvioi Brut Premierin loistavaksi.
Louis Roederer Brut Premier valittiin 2012 Alkon top 100 tuotteen joukkoon! (viini&ruoka lehti)
Väri: Tässä elegantissa samppanjassa näkee keskeytymättömiä ja pitkään kestäviä pienien kuplien vanoja.
Tuoksu: Herkkä tuoksu on hedelmäinen ja sen aromeissa löytyy vaaleita hedelmiä ja aavistus briossia
Maku: Keskitäyteläinen, kuiva, pirteähappoinen, raikkaan hedelmäinen ja aavistuksen sitruksinen
Tarjoiluehdotus: Kruunaa jokaisen juhlavan illallisen tai tilanteen!
Valmistustapa: Brut Premier –samppanjan rypäleet tulevat 40 eri viinitarhalta ja on sekoitettu 5-10 vuosikerran viineistä, vanhemmat kypsytetty tammisammioissa, 2 käyminen tapahtuu pulloissa. Samppanjaa kypsytetään pulloissa sakan kanssa vähintään 3 vuotta ja poiston jälkeen vielä 6 kuukautta. Samppanjaa voidaan kellaroida 3-5 vuotta.
Muut kommentit ( 2 )
Maistoin tämän ja Vintage-version (2006) samaan aikaan. Ero oli kuin yöllä ja päivällä. Kun tämä upea samppanja on raikkaan hedelmäinen ja vain kevyen paahteinen, Vintage viittasi hyvin pitkälle omenankotaan ja vahvaan paahteisuuteen. Molemmat kyllä todella hyviä. Perusversio on todella miellyttävää ja samalla todella tyylikästä juotavaa.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista"Voimakkaan viherkeltainen samppanja, jonka tuoksussa on kypsää hedelmää, paahtoleipää ja omenankotaa. Runsaan hapokas maku vastaa tuoksua, miellyttävän pehmeä mousse." (Vuoden Viinit 2010. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Samppanjat. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista