Gérard Bertrand Côtes du Rhone Organic 2016

Ranska, RhônePunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.90 € (0.75 l)
  • [kuva: Gérard Bertrand Côtes du Rhone Organic 2016(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, karpaloinen, kirsikkainen, mustaherukkainen, hennon pippurinen
Rypäleet:
Syrah, Grenache
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.90 € ( 18.40 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.49 € -> 13.90 € (13.01.2019)
13.89 € -> 13.49 € (09.03.2018)
13.48 € -> 13.89 € (14.01.2018)
12.49 € -> 13.48 € (18.11.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
468327
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 17.11.2019.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuottaja: Gérard Bertrandin viinitalo on perustettu vuonna 1992. Se on erikoistunut eteläranskalaisten viinien tuottamiseen. Viinitalo sijaitsee Château l'Hospitalet'ssa lähellä Narbonnen kaupunkia. Viinitalo omistaa 325 hehtaaria viinitarhoja Languedocissa. Lisäksi Gérard Bertrandilla on 40 sopimusviljelijää ja 10 yhteistyöosuuskuntaa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Gérard Bertrand

Ranskan johtava luomuviinien tuottaja, Gérard Bertrand on entinen Ranskan maajoukkueen rugbypelaaja. Wine Enthusiast -lehden vuoden eurooppalaiseksi tuottajaksi 2011 valitsema, erittäin kunnianhimoisen ja voimakkaasti vientimarkkinoille suuntautuneen Gérardin tavoitteena on olla Languedoc-Rousillonin johtava premium viinien tuottaja. Gérard valmistaa viininsä Ranskan ensimmäisellä Carbon Neutral sertifioidulla tilallaan, Narbonnen Ch. Hospitalet:ssa, josta on kehittymässä myös merkittävä viiniturismin keskus. Pöytäviinien lisäksi valmistetaan myös kuohuviinejä ja väkevöityjä viinejä.

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gérard Bertrand

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viini on valmistettu kestävän kehityksen opein luonnonmukaisin menetelmin. Viini on käynyt ruostumattomissa terästankeissa 10-15 vuorokauden ajan. Käymisen jälkeen Syrah ja Grenache viinit on sekoitettu tasapainoisen yhdistelmän aikaansaamiseksi. Lopulta viini on kypsynyt 12 kuukautta terästankeissa.

Hieman purppurainen, runsas väri. Runsaassa ja intensiivisessä tuoksussa orvokkia, lakritsia ja hillottua tummaa hedelmää. Täyteläinen, runsaan hedlmäinen, moderni. Runsas ja hieman paahteinen pitkä maku. Viini on nautittavimmillaan 2-3 vuoden ikäisenä.

Paistettujen tai grillattujen liharuokien tai kypsien juustojen seurana. Erinomainen myös sieniruokien seurassa. Tarjoilulämpötila 16-18° C.

Muut kommentit ( 6 )

2016: Mieto, moderni, hieman turhankin neutraali ja varman päälle pelattu. Makeaa hilloista marjaa, kukka-aromeja ja lievää maitomaisuutta. Helppo. 14/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 10/2019)

    

HS:n 10 etelärhônelaisen viinin (10-15 €) testi: Sijoitus 7. Aromikas, melko hapokas, kohtalaiset tanniinit. Tasapainoinen, mutta arkinen. 3/5 tähteä. Voittaja Guigal Côtes du Rhône. (www.hs.fi, julkaistu 22.10.2015)

    

Tässä Rhônen luomuviinissä on pehmeät tanniinit, mutta sopivan ryhdikäs lopetus, jossa pientä kitkeryyttäkin. Mausta löytyy runsaasti syrahin luumuja, yrttejä, kirsikoita sekä pippuria. Tätä viiniä kannattaa ilmata jonkin aikaa ennen tarjoilua. Meillä nautittiin kinkku-pekonipiiraan kanssa, mikä toimi vallan mainiosti. Tämä viini on nimenomaan ruokaviini. Toimii juustojen kanssa - kokeiltiin useampia juustoja. Puolikovat ja kovat.

    

Tuoksu lupaa enemmän, hapot hallitsevat ja hedelmä piilossa. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2014)

    

Marjaisa ja mausteinen luomuviini Ranskan Rhônesta. Maku on ryhdikäs, mausteinen, marjaisa ja metsäinen. Syksyisille lihapadoille. (www.hs.fi, julkaistu 14.10.2010)

    

Rhonelainen luomuviini, jossa rypäleinä grenache ja syrah. Vasta avattuna oli aromi hivenen tunkkainen ja melko alkoholinen. Punaisten marjojen aromeja, multaisuutta ja hentoa pippurisuutta. Myös vaniljaisuutta tuntuu hentona. Hedelmäisyys ja lämmin maanläheisyys tulevat esiin myös maussa, kuten myös pippurinen mausteisuus. Maku on aluksi varsin hapokas ja tanniininen, jälkimaussa kitkeryyttäkin. Avauduttuaan lasissa puolisen tuntia viini kuitenkin pyöristyy selvästi, ja on varsin nautittavaa sellaisenaankin. Luultavasti tämä olisi omiaan täyteläisen lihapadan kumppanina, lammaspadan kanssa vielä ehken parempi.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).