Torres Mas Borràs 2010

Espanja, KataloniaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 23.39 € (0.75 l)
  • [kuva: Torres Mas Borràs 2010(© Alko)]
  • [kuva: Huippupinotti vartaiden kanssa.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, hennon mausteinen, tamminen, lämmin, pitkä
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
23.39 € ( 31.05 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
427587
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.03.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Mas Borràsin 10 hehtaarin tarha. Punainen hienojakoinen ja mineraalipitoinen maaperä, vain vähän kiviä. Mikroilmasto välimerellinen, mutta mantereiseen vivahtava. Valmistus: Käyminen 2 viikon ajan 27–28-asteisissa terästankeissa. Kypsytys: 9 kuukautta ranskalaisissa Neversin alueen tynnyreissä. Puolet uusia, puolet 2. kertaa käytössä. Kestävyys: Tuottajan mukaan 4–8 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Katalonialainen Torresin perheyhtiö lienee Espanjan tunnetuin viinitalo. Kotialueensa ohella talo tekee viiniä muun muassa Ribera del Duerossa, Chilen Curicóssa sekä Kaliforniassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viini tuotetaan lähes 800 metrin korkeudella Mas Borrasin tarhalla. Runsaasti rautaa sisältävä tarhan punainen maaperä takaa viineille runsaan mineraalisuuden ja korkea sijainti pitkän aromit maksimoivat kypsymisen. Tarhan viljelyala on 10 hehtaaria ja keskimääräinen satomäärä noin 5000 kg /ha. Mas Borras on maailman myydyin espanjalainen Premium Pinot Noir -viini.Kahden viikon alkoholikäyminen ruostumattomissa terästankeissa 27-29 °C:ssa. Maitohappokäyminen ranskalaisissa Neversin tammitynnyreissä (50% uusia), joissa viiniä on myös kypsytetty 9 kuukautta. Viini on parhaimmillaan 4-8 vuoden ikäisenä.

Hillomaisen konsentroituneet vadelma ja luumu aromit, taustalla paahteisuutta ja nahkaa. Silkkinen ja hienostunut suutuntuma takaavat 4-8 vuoden kellarointipotentian.

Paahdetut ja grillatut liharuoat. Porsaanliha ja kermaiset juustot. Suositeltava tarjoilulämpötila 16-18ºC. Viinin puinen kuljetuspakkaus soveltuu mainiosti pinottavaksi viinien säilytyshyllyksi omaan kellariin.

Lehdistömaininnat: 2. / 100 - Alko TOP100 Wines, Fine Viini & Ruoka 2011.
Kilpailumenestys: 93/100 p - Mejores Vinos de Espana 2009

Muut kommentit ( 2 )

Loistava pinotti, Espanjan paras ellei koko maailman. No, se maailma on liioittelua. Mutta viini on silkkisen pehmeä ja tasapainoinen. Se on helppoa juotavaa, koska rakenne on läpikuultava, kevyehkö ja keskitanniininen. Maisteltiin viiniä grillauksen yhteydessä ja valittiin grilliruoille toinen viini, hillomainen malbec. Tämän pinotin elegantti ja hienostunut maku toimii mielestäni paremmin nautiskeluun juustojen kanssa, seurusteluun tai sitten tyylikkäille riistaruoille. Mitkään viinin aromit eivät hyökkää pinnalle. Maun punaiset ja tummat marjat ovat sopusoinnuussa, mukana hapokasta kirsikkaa. Jälkimaku on pitkän lämmittävä. Tämä 2010 pinotti olisi voinut kypsyä vielä muutamankin vuoden ja aromit sitä myöten kehittyä.

    

"Sinipunainen viini, jonka animaalisessa ja makean nahkaisessa tuoksussa on kirsikkaa, hilloa ja tupakkaa. Pinot Noirmainen, makeanoloinen ja mausteinen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2008. Torres Mas Borrás 2006. Sijoitus: Hopea. Sarja: Pinot Noir rypäleen punaviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).