Torres Fransola 2011

Espanja, KataloniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 25.50 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, aromikas
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
25.50 € ( 33.87 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
904297
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 10.06.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Torres

Torresin viinitalon perusti 1870 Jaime Torres Kataloniassa Espanjassa. Se on Espanjan suurin viinintuottaja. Torres valmistaa viinejä myös Chilessä ja Kaliforniassa. Tuotantoa viedään 140 maahan. Tuotemerkkejä ovat mm. Viña Sol, Sangre de Toro, De Casta, Coronas, Atrium ja Viña Esmeralda. Vuodesta 1991 yrityksen johdossa on ollut 1941 syntynyt Miguel A. Torres. Yhtiön ehkä tunnetuin tuote on Cabernet Sauvignonista tehty Mas La Plana.

Miguel Torres Chile: Espanjan tunnetuin viiniperhe Torres osti 1979 Curico-laaksossa sijainneen Maquehua -viinitarhan. Torres oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja. Torres toi Chileen mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Chilen viinien kansainvälistä tunnettuutta. Torres omistaa nykyisin noin 450 hehtaaria tarhoja eri puolilla Curicoa. Torres on ollut ensimmäisenä luomassa myös viinimatkailua Chilessä. Tilalla ja sen yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa vierailee vuosittain noin 20 000 viininystävää.

Lähde: http://www.torres.es

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Miguel Torres

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viinin hienostuneisuus on erinomainen osoitus Fransolan vuoristossa sijaitsevan tarhan savipitoisen punaisen maaperän ainutlaatuisesta sopivuudesta tyylikkäiden ja laadukkaiden viinien valmistukseen. Viiniä tuotettiin 25 hehtaarin tarhalta 125,888 pulloa .Osa viinistä (50 %) on käynyt 2 viikon ajan 18 °C:ssa uusissa amerikkalaisissa ja ranskalaisissa Alliersin tammitynnyreissä ja varastoitu käymissakkoineen (sur lie) 8 kk. Loput käyneet ja kypsyneet ruostumattomissa terästankeissa 16 °C:ssa . Viini on parhaimmillaan 3-5 vuoden ikäisenä.

Tämä vuosikerta painottuu Sauvignon Blancille tunnusomaisiin hedelmäisiin aromeihin (mangoa, passionhedelmää), taustalla vaniljaisia aromeja. Suuntuntuma on raikas, silkinpehmeä ja runsas. Hieno hapokkuus tukee viiniä hyvin ja jälkimaussa on persikkaisia vivahteita.

Äyriäiset, simpukat yms. meren herkut, siipikarja. Tarjoilulämpötila 8–10 ºC.

Kilpailumenestys: Golden List - Sommelier Awards 2012, UK. Kultaa - Mondial du Sauvignon 2010 (2009), FRA

Muut kommentit ( 2 )

Erikoinen Sauvignon Blanc, jota ei kyseiseksi rypäleviiniksi tunnistaisikaan. Nautin 2009 vuosikertaa eli viinin pitäisi olla parhaimmillaan nyt 2013. Tuoksu on ihmeellinen, siinä on käyneen hedelmäisiä, tallisia ja ylikypsän makeita piirteitä. Todella pitkä ja outo jälkimaku. Myös sitruksisuus puskee aromeissa läpi. Ensin minun on vaikea kuvitella, onko tämä hyvä vai huono - persoonallinen se joka tapauksessa on. Kun viiniä maistelee pienten syötävien kanssa, maku tulee edustavammin esiin. Muuten on vähän huh huh osastoa.

    

"Voimakkaan viherkeltainen viini, jonka monipuolisessa tuoksussa on toffeeta, tupakkaa, tammea, vaniljaa, sitruunaa ja valkosuklaata. Maku vastaa tuoksua, siinä on pähkinää, raparperia ja herukanlehteä. Erikoinen Sauvignon Blanc. Hieno kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2007. Torres Fransola 2005. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Tuomariston kunniamaininnat, sarja 19. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).