Cantine San Marzano
Cantine San Marzano on johtava viinilä Italian Apuliassa. San Marzano on ollut mukana viinialalla vuodesta 1962, jolloin yhdeksäntoista paikallista rypäleviljelijää yhdistivät voimansa, loivat osuuskunnan ja rakensivat viinilän. Tätä seuranneet vuosikymmenet toivat mukanaan luonnollista kehitystä sekä osuuskuntaan että viineihin. Asteittain osuuskunnasta kehittyikin uuden tyylin viininvalmistamo, joka on sitoutunut luomaan elegantteja viinejä unohtamatta kuitenkaan Apulian viiniperinnettä, ympäristöä tai laajempaa yhteisöä. 51:n toimintavuoden aikana yhtiö on kasvanut merkittävästi. Nykyään yhtiössä on 1200 osakasta, tuotantoala kattaa yli 1000 hehtaaria viinitarhoja ja yhtiö tuottaa yli yhdeksän miljoonaa pulloa laadukasta viiniä vuosittain. Cantine San Marzano tunnetaankin Italiassa huippuosaamisestaan ja yhtiö myy viinejään myös yli 60 markkinalle ympäri maailman. Menneisyyden ja nykyisyyden yhdistäminen on tärkeää Cantine San Marzanolle. Yhdistämällä kunniakkaat perinteet, intohimon sekä herkkyyden nykyajan uusimpaan teknologiaan, saadaan aikaan erityisiä viinejä. Nämä viinit heijastavat alueellisia luonteenpiirteitä ja niissä näkyvät kausivaihtelut sekä paikallinen "terroir".
Lähde: Fondberg
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cantine San Marzano
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Viinitarhat sijaitsevat San Marzanon maaseudulla Primitivo di Manduria D.O.P. -alueella Joonian- ja Adrianmeren välittömässä läheisyydessä. Alue on noin 100 metriä merenpinnan yläpuolella, siellä on korkea keskilämpötila ja sademäärä melko vähäinen. Rypäleidenkorkeaan laatuun myös suuret päivään ja yön lämpötilaerot. Maaperä on pääsääntöisesti terra rossa -nimistä punaista maata, jossa on hienojakoinen rakenne, kalkkipitoinen pohja sekä kiviä siellä täällä. Maaperän punaisuus johtuu rautapitoisuudesta. Viinin valmistuksessa kylmämaseraatio kesti noin kymmenen päivää. Tämän jälkeen alkoholikäyminen valikoitujen hiivojen kanssa. Viini saa käydä ruostumattomissa terästankeissa ja kypsyä vanhoissa (kerran käytettyjä) ranskalaisissa tammitynnyreissä kuuden kuukauden ajan. Tuottajan mukaan viinin kypsymispotentiaali on 4 vuotta vuosikerrasta.
LUONNEHDINTA
Väri: Kirkas, melko syvä rubiininpunainen.
Tuoksu: Tumman marjainen, luumuinen, hieman yrttinen.
Maku: Melko täyteläinen. Mehevän hedelmäinen, tumman luumuinen, aavistuksen mausteinen. Notkeat tanniinit. Miellyttävä.
RUOKASUOSITUKSET
Tämän viinin kanssa sopivat mainiosti runsasmakuiset liharuoat, grillattu liha, riistalinnut sekä hirvenliha.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 1 )
Hyvin tehty, monikäyttöinen, jokapäiväinen ruokaviini. 11/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 4/2014)
Muokkaa Poista