Ogier
Ogier on Christophe Ogierin vuonna 1859 perustama viinitalo. Talo sijaitsee Châteauneuf-du-Papen sydämessä, ja se on keskittynyt Rhônen alueen laatuviinien valmistamiseen. Laajassa tammitynnyrikellarissa on aikaisemmin valmistettu tammitynnyreitä viininvalmistukseen. Kellarissa on edelleen nähtävillä keskiajalla käytettyjä vesikaivoja. Näiden vesikaivojen takia kellarissa on hyvä kosteus jonka ansiosta Ogierin kellareissa vallitsee optimaalinen ympäristö viinin tammikypsytykseen. Ogierin erikoisosaaminen on kellarissa: erilaisia 225 – 1200 l tammitynnyreitä käytetään viininvalmistuksessa ja viinien eri ikääntymisvaiheissa. Talo sekä omistaa tarhoja itse että ostaa rypäleitä sopimusviljelijöiltä. Viinintekijänä toimii Olivier Coutier. Ogier kuuluu Advinin-konserniin.
Lähde: www.mikaviini.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Antoine Ogier
Kommentit & arvostelut (7)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tarjoiluehdotus: Viini on parhaimmillaan runsaiden liharuokien, pataruokien, riistan ja kypsien juustojen kanssa.
Väri: Intensiivinen, purppuraan vivahtava väri
Tuoksu: Tuoksu on kirsikkainen, mausteinen ja yrttinen.
Maku: Maku on keskitäyteläinen, tanniininen, kypsän kirsikkainen, luumuinen, mausteinen ja lämmin.
Rypäleet on poimittu käsin savi- ja kalkkikivipitoisilta viinitarhoilta. Viini on valmistettu alueen perinteisellä menetelmällä. Viini paranee vielä muutaman vuoden pullokypsytyksen jälkeen.
Muut kommentit ( 6 )
2016: Marjaisa, hieman maitomainen tuoksu. Boysenmarjaa, vadelmaa ja savua. Sopivasti hapokkuutta, napakat tanniinit, heikohko hedelmäisyys. 14/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 10/2019)
Muokkaa Poista2015: Helposti lähestyttävä, makean marjainen, lämmin ja maalaismainen. 11/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 14/2017)
Muokkaa PoistaMuhevan makeita maanläheisiä tuoksuja, tallia ja märkää lehtikasaa. Maku ei kuitenkaan myötäile muhevia tuoksuja, vaan on raikkaan hapokas ja marjainen. Todella herkku suutuntuma näin alkuun. Mausteisuus tuntuu samalla tavalla kuin muissa alueen viineissä - voimakkaana. Mustaherukkaa, kirsikkaa, luumua ja muuta tummaa makumaailmaa sekä myös jotain kompleksisempia rustiikkisia piirteitä. Ei toiminut provencen yrteillä maustettujen kananuijien kanssa ollenkaan. Viini tuli selvästi läpi ja jätti kanat varjoonsa. Tämä viini tarvitsee vierelleen tuhdimpaa evästä, kuten aromikasta alueen lihapataa. Sellaisenaan hieman karu makumaailma - vaatii ruokaa. Chapoutier Belleruche Rouge on minun suosikkini alueelta.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaHS:n 10 etelärhônelaisen viinin (10-15 €) testi: Sijoitus 3. Hauskan kompleksinen. Maku on aromikas, keskipitkä. Sivistyneet tanniinit, pehmeähappoinen. 4/5 tähteä. Voittaja Guigal Côtes du Rhône. (www.hs.fi, julkaistu 22.10.2015)
Muokkaa PoistaElokuvasuositus: Donnie Brasco -elokuvan kukkoa viinissä klassikkoruualle sopiva viini. (www.hs.fi, julkaistu 21.2.2013)
Muokkaa PoistaRustiikkinen ja maukas Rhônelainen. Lämmittää lihapatojen tai naudan paahtopaistin kaverina. (www.gloria.fi)
Muokkaa Poista