Monteagvdo Dry Amontillado

EspanjaMuut viinitValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Sherryt

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 7.09 € (0.38 l)
  • [kuva: Monteagvdo Dry Amontillado(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Sherryt
Luonnehdinta:
Meripihkanruskea, erittäin kuiva, pähkinäinen, paahteisen mantelinen, suolainen
Rypäleet:
Palomino Fino
Lajikeviini eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä

HINTA

Hinta:
7.09 € ( 18.64 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Sherryt. Sherry on espanjalainen väkevöity viini (esp. Jerez). Valmistusalue on nimeltään Marco de Jerez. Sherryä tehdään Palomino, Pedro Ximénez ja Moscatel -rypäleistä solera-menetelmällä. Sherryjä on useita eri tyyppejä erittäin kuivista makeisiin. Kuivat sopivat esim. tapaksille ja makeat voi nauttia tuoreiden hedelmien tai sinihomejuuston kanssa jälkiruokana.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
361624
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.12.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
18.5 t-%
Pakkauskoko:
0.38 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
110 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Lisätietoja:
Kypsytys: Keskimäärin 16 vuotta hyvin vanhoissa, amerikkalaisesta tammesta tehdyissä tynnyreissä Muuta: Sopii nautittavaksi kalan, keittojen, valkoisen lihan ja kypsytettyjen juustojen kera. Myös tuliset curryruoat sopivat hyvin. Tuottaja: Delgado Zuletan viinitalo on vanhin sherryalueen perheomisteisista viinitaloista. Sen perusti Francisco Gil de Ledesma vuonna 1744. Talo on saanut nimensä taitavasta bisnesmiehestä laivastoupseeri José Delgado Zuletasta, joka nai yhden perustajan jälkeläisistä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
03.04.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

VALMISTUS
Klassinen Amontillado on kuiva viini, jolla on kaksi elämää; elämä hiivaketon "florin" alla ja elämä kontaktissa hapen kanssa. Amontillado-sherry valmistetaan kuten Fino/Manzanilla-sherry, mutta Finosta poikkeavasti viinintekijä väkevöi sen 15,5 t-%:iin, jolloin hiiva kuolee ja happi pääsee vaikuttamaan makuun. Amontillado on Fino-tyylinen, mutta samalla oksidoitunut, hieman pähkinäinen täyteläisempi sherry. Viini on kypsynyt hyvin vanhoissa
amerikkalaisissa tammitynnyreissä keskimäärin 16 vuotta.
LUONNEHDINTA
Väri: kullansävyinen meripihkan ruskea.
Tuoksu: runsas, pehmeän mantelinen ja tasapainoinen.
Maku: erittäin kuiva, kevyehkö ja samalla melko intensiivinen, elegantti ja suolainen. Aromeissa paahdettua mantelia ja pähkinää. Erittäin pitkä maku.
Tarjoilulämpötila: 12-15°C
RUOKASUOSITUKSET
Toimii hienosti ruoan kanssa, kuten kypsien juustojen, esim. Manchegon kyytipoikana. Sienikeitolle ja riistaliemelle erittäin hieno pari. Myös monet vaaleat lihat ja kalat sopivat nautittaviksi tämän kevyehkön pähkinäisen sherryn kanssa. Myös tuliset curryruoat sopivat hyvin.

Muut kommentit ( 3 )

Paahteisuuden ja suolan upea liitto. Kirkkaiden liemien klassinen kumppani. Paahdettu manteli, pähkinä ja suklaisuus. Pitkässä jälkimaussa harmonia. (Aamulehti 23.5.2013)

    

Kypsyi keskimäärin 16 vuotta hyvin vanhoissa, amerikkalaisesta tammesta tehdyissä tynnyreissä. Sopii nautittavaksi kalan, keittojen, valkoisen lihan ja kypsytettyjen juustojen kera. Myös tuliset curryruoat sopivat hyvin.

    

"Kauniin vaalean meripihkan värinen sherry tuoksuu voimakkaasti, kuten sherryillä on tapana. Tuoksussa on paljon pähkinää, vanhaa venelakkaa ja tässä myös omintakeisesti kuivattujen aprikoosien aromia." (www.hs.fi, julkaistu 1.9.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).