Laroche Chablis 2016 hanapakkaus

Ranska, BourgogneValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 45.90 € (2 l)
  • [kuva: Laroche Chablis 2016 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Chabliksen viinit ovat teräksisen mineraalisia Chardonnay-viinejä, joita meillä nautitaan esim. rapujen kanssa.
Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen päärynäinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
1.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
45.90 € ( 22.95 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

46.00 € -> 45.90 € (09.03.2018)
44.90 € -> 46.00 € (14.01.2018)
42.90 € -> 44.90 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
2 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
518088
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 31.08.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2016
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
hana
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat osin kukkuloilla, korkeintaan 10 kilometrin päässä Chablis'n kylästä. Maaperä kalkki- ja fossiilipitoinen, ilmasto viileähkö. Valmistus: Käyminen 20 päivän ajan 16–17-asteisissa terästankeissa. Koko viinierä sai läpikäydä happoja pehmentävän maitohappokäymisen. Ei tammikypsytystä. Tuottaja: Larochen viiniliike perustettiin vuonna 1850. Se on edelleen saman suvun omistuksessa, nykyisin taloa johtaa Michel Laroche. Larochen päämaja on Chablis'ssa, mutta se tekee viiniä myös Etelä-Ranskassa, Chilessä ja Etelä-Afrikassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Laroche

Larochen viinitalo on aloittanut viininviljelyn vuonna 1850. Viisi sukupolvea myöhemmin tätä tunnettua taloa johtaa Michel Laroche. Laroche tuottaa viinejä Ranskassa Bourgognen Chablis´ssa ja Languedocissa. Uudessa maailmassa tuotantoa on Chilessä ja uusin hankinta on tila Etelä-Afrikasta. Tuotanto Languedocisssa alkoi Larochen hankkiessa vuonna 1995 alueelta Mas la Chevalière -viinitilan.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Laroche

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Chablis-alueen viininviljelysten alla lepää harvinaislaatuinen Kimmeridge-maaperä. Savi- ja kalkkikivikerrostumiin on sekoittunut miljoonia vuosia sitten fossiloitunutta meren eliöstöä ja osterinkuoria. Tämä maaperä tuottaa maailman hienointa valkoviiniä, jota l’Obédiencerie-nimisen luostarin munkit alkoivat valmistaa jo 900-luvulla. Tässä luostarissa, Chablis’n kylän sydämessä, toimii nykyään Laroche-viinitalo. Jean-Victor Laroche aloitti viininviljelyn vuonna 1850, ja nyt, viisi sukupolvea myöhemmin, tätä huippuluokan tilaa hoitaa Michel Laroche. Nykyään Laroche omistaa noin 100 hehtaaria viljelyksiä Chablis’ssa. Talo tuottaa viinejä kaikilta Chablis-appellationeilta (Grand Cru, Premier Cru, Chablis ja Petit Chablis).

Laroche Chablis hanapakkauksessa on klassinen lajinsa edustaja. Sen väri on vaalean kullankeltainen. Tuoksussa voit aistia omenaa, pähkinää, voita ja häivähdyksen piikiveä. Maku on kuiva, runsas, hedelmäinen ja tyylikäs. Hedelmäisyyttä täydentää miellyttävä hapokkuus. Jälkimaku on pitkä, kevyesti voinen ja mineraalinen.

Laroche Chablis on hieno aperitiivi. Omimmillaan se on kuitenkin tyylikkäiden kalaruokien ja merenelävien parissa. Se sopii hienosti myös runsaille salaateille ja kasvisruoille. Eikä pidä unohtaa, että Chablis on klassinen valkoviini kalkkunalle, ankalle ja myös kanalle. Tyylikkyydessään Laroche Chablis on myös erinomainen seurustelujuoma.

Muut kommentit ( 2 )

Aika varmasti Alkon valikoiman paras hanaviini. Kestää päivänvalon hienoimmissakin juhlissa ja sopii aperitiiviksi suolaisten alkupalojen kanssa tarjoiltuna. (Anna 7.6.2018)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).