Rainera Pérez Marín
Laatusherryä arvostaville. Don Domingo Pérez Marín aloitti sherry-tuotannon Sanlucar de Barramedan kaupungissa ensimmäisten joukossa jo vuonna 1825. Perheyritys on erikoistunut vain fino- ja manzanilla-sherryjen valmistukseen. 1900-luvun alkupuolella Rainera Perez Marinin korkealaatuiset Manzanillat olivat alueella erittäin haluttuja ja usein asiakkaat pyrkivät tekemän niistä varauksia. Tuolloin toimitukset tehtiin vain käteistä vastaan, jolloin kohteliaasti kysyttiin oliko asiakkaalla tarpeeksi "guita" eli "rahaa". Tämän myötä yrityksen viinejä alettiin laajalti kutsua nimellä "La Guita", ja tällä nimellä nämä laatusherryt vielä tänäkin päivänä tunnetaan.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Rainera Pérez Marín
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Tuotantoalue on DO Jerez-Xérès-Sherry. Manzanilla kuuluu fino-sherryjen alaluokkaan ollen näistä tyyliltään hienostunein, kuivin ja kepein. Manzanilla-sherryä tehdään ainoastaan Atlantin rannalla sijaitsevassa Sanlucar de Barramedan kaupungissa, jonka meren läheinen sijainti tuo sherryihin aavistuksen suolaisen aromin.
LUONNEHDINTA
Väri: vaaleankeltainen, kultaan vivahtava.
Tuoksu: kypsän omenainen.
Maku: täysin kuiva, raikas, kypsän hedelmäinen, hennon sitruksinen, kevyen mantelinen ja rodukas. Tarjotaan jäähdytettynä.
RUOKASUOSITUKSET
Toimii tapaksille, alkupaloille, kala- ja äyriäisruoille, sekä aperitiivina.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 3 )
Sieniaikaan kannattaa suosia sherryä, esim. sienipikkelssiä bruschettan päällä ja tarjoa sen kanssa sherryä. Rutikuiva, mantelinen ja sitruksinen. (Sara 10/2011)
Muokkaa PoistaMaku on rutikuiva, raikas, mantelinen ja kepeän sitruksinen. Jälkimaussa voi aistia Välimeren suolaisuuden. Tapakset, Serrano-kinkku, äyriäiset 7-10 asteisena. (Aamulehti 2.8.2012)
Muokkaa PoistaTuoksu on hento. Maku on pitkä ja kuiva, jopa raaka.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista