Jaume Serra
Jaume Serran omistaa J. García Carrión. Garcia-Carriónin viininviljelyshistoria on yli satavuotias. Carriónin perhe on omistanut viinitarhan Jumillassa ja valmistanut viiniä omassa viinilässään jo vuodesta 1890. Intohimo viiniin ja viininviljelykseen ovat kulkeneet suvussa isoisältä isälle ja edelleen pojalle. Perheyhtiötä johtaa Don José García Carrión. JGC:n päämääränä on aina ollut perustaa viinitalo jokaiselle Espanjan merkittävimmälle D.O.-alueelle ja nykyisin viiniä tuotetaankin 11 eri laatuviinialueella. JGC on sekä Espanjan suurin ja maailman kuudenneksi suurin viinitalo että Espanjan suurin ja Euroopan viidenneksi suurin mehuvalmistaja. Tunnetuin tuotemerkki Don Simon kattaa niin viinit, sangriat kuin mehutkin.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Jaume Serra
Kommentit & arvostelut (19)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Tuotantoalue Penedés, DO Cava. Cavat tehdään perinteisellä pullokäymismenetelmällä eli toinen, hienot ja pienet kuplat aikaansaava käyminen tapahtuu samaisessa pullossa, jossa viini menee myyntiin. Cava saa kypsyä 18-24 kuukautta ennen myyntiin päästämistä. Cava pullokypsytetään 15 metriä syvissä luolissa. Jaume Serralla on 10 miljoonaa pulloa cavaa kypsymässä kellareissaan. Vuosituotanto on 2,5 miljoonaa pulloa.
LUONNEHDINTA
Väri kirkas oljenkeltainen,aavistus vihreää sävyä. Raikas, sitrushedelmiä ja vihreää omenaa tuoksussa.Maku kuiva, pirteä, aromaattisen pehmeä suuntuntuma, jossa pyöreyttä. Tuoreen hedelmäinen, makeaa limeä ja päärynää. Hieno puhdas maku on keskitäyteläinen ja pitkä.
RUOKASUOSITUKSET
Monipuolinen kuohuviini sopii ruokahalun herättäjäksi, seurusteluviiniksi ja monenlaisten ruokien kyytipojaksi, mainio esimerkiksi buffet-tarjoiluihin. Erityisen hyvä pari tapaksille, kuten marinoidut äyriäiset, marinoidut sienet, tortilla patata ja Manchego-juusto, myös erilaiset sushit toimivat kuplien kanssa hienosti. Kokeile myös raikkaiden hedelmäisten jälkiruokien kanssa.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 18 )
Alkon 2. myydyin kuohuviini 2023. 184 428 litraa.
Muokkaa PoistaAlkon 4. myydyin kuohuviini 2022. 158 260 litraa.
Muokkaa PoistaAlkon 4. myydyin kuohuviini 2021. 153 980 litraa.
Muokkaa PoistaAlkon 3. myydyin kuohuviini 2020. 173 100 litraa.
Muokkaa PoistaAlkon 3. myydyin kuohuviini 2019. 188 624 litraa.
Muokkaa PoistaVuoden Viinit 2019. Jaume Serra Cava Brut. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 20: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi
Muokkaa PoistaAlkon 3. myydyin kuohuviini 2018. 212 477 litraa.
Muokkaa PoistaAlkon 5. myydyin kuohuviini 2017. 156 866 litraa.
Muokkaa Poista"Väriltään keltaisen viinin moniulotteinen tuoksu on paahteinen, hieman kehittynyt ja siitä voi löytää nekkua, kypsää hedelmää, sitrusta ja omenaa. Tuoksua vastaava runsas maku on kuiva, sopivan hapokas ja hieman paahteinen. Tasapainoinen, miellyttävä viini." (Vuoden Viinit 2017. Jaume Serra Cava Brut. Sijoitus: Pronssi. Sarja 18: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa PoistaAlkon 4. myydyin kuohuviini 2016. 163 842 litraa.
Muokkaa PoistaSuomesta on vaikea löytää alle 9 eurolla mielenkiintoista viiniä, mutta espanjalainen Jaume Serra Cava Brut on onnistunut valinta. Aperitiiviksi. (Anna, joulukuu 2015)
Muokkaa PoistaAlkon 4. myydyin kuohuviini 2015. 169 109 litraa.
Muokkaa PoistaMukavan paahteinen, sopii isompaa vierasmäärää kestitsemään. (Apu 21.5.2015)
Muokkaa PoistaViinikartan blogissa: Vapun yllätyskuohuviinit: Jaume Serra Brut ja Blue Nun Gold Edition
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaTästä viinistä vapun viiniarvio videolla Youtubessa: Viinikartan Jenssin suositus vappujuomaksi on edullinen espanjalainen Jaume Serra Brut
Muokkaa PoistaAlkon 5. myydyin kuohuviini 2014. 160 522 litraa. Ensimmäistä kertaa listalla ja heti viidenneksi. Hieno suoritus.
Muokkaa PoistaHS-testin voittaja. Reilun 8 euron Jaume Serra Brut on laadultaan hyvin lähellä jopa kaikkein kalliimpia vuosikertacavoja. (HS 24.4.2014)
Muokkaa PoistaUuden vuoden menu: Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto, Persimon-kanasalaatti, kuningaskatkarapuvartaat ja suklaajuustokakku. Tarjoa viininä sitruksista Jaume Serra Brutia. (K-RuokaPirkka Talvi, 4/2014)
Muokkaa Poista