Paul Jaboulet Aîné
Tain l’Hermitagessa sijaitseva Paul Jaboulet Aîné on Rhônen parhaita viinintuottajia. Jaboulet’n viinitalo on erikoistunut Rhônen alueen viineihin ja tuottaa sekä pohjois- että eteläosassa sijaitsevien 26 alkuperäalueen viiniä. Vuonna 1834 perustettu talo oli pitkään suvun hallussa kunnes se myytiin 2006 Jean-Jacques Frey’lle. (Château La Lagune, Bordeaux). Nykyään Jaboulet’n viinintekijänä toimii hänen tyttärensä Caroline Frey.
Lähde: www.skycellar.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Paul Jaboulet Aîné
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Kirkas, syvä, tumman kirsikanpunainen.
Tuoksu: Intensiivinen ja aromaattisen mausteinen, Maun aromeina mm. tummaa kirsikkaa, yrttejä ja pippuria.
Maku: Keskitäyteläinen, ”tiukka” mutta harmoninen, tyylikäs. Tanniinisuus pehmenee iän myötä. Maussa pehmeää yrttisyyttä, tammen aromeja, pippurisuutta ja tummia, kypsiä marjoja.
Ruokasuositus: Liharuoat, riista.
Lisätieto: Suositellaan avattavaksi ja kaadettavaksi karahviin tai tuuletettavaksi. Tuottajan mukaan kestää hyvin ikääntymistä jopa 25 vuotta oikein säilytettynä. Paul Jaboulet’n omat tarhat sijaitsevat Hermitage-, Crozes-Hermitage-, Cornas-, Condrieu- , St Joseph- ja Châteauneuf-du-Papen alueilla. Muilla alueilla Jaboulet toimii ”negociant” -pohjalta, toteuttaen samoja korkeita laatuvaatimuksia kuin omien tarhojensakin kohdalla. Isosisko Hermitage La Chapelle on yksi Ranskan arvostetuimmista huippuviineistä. Sen vuosikerta 1961 valittiin Wine Spectatorin toimesta yhdeksi vuosituhannen 12 parhaasta viinistä.
Lähde: SkyCellar
Muut kommentit ( 0 )