Gabriel Meffre Alaïs Côtes de Provence 2013

RanskaMuut viinit, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Roseeviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 11.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Gabriel Meffre Alaïs Côtes de Provence 2013(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Provence on kuuluisa etenkin ruokaviineiksi sopivista roseeviineistään.
Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, vadelmainen, mansikkainen, kevyen punaherukkainen, mausteinen
Rypäleet:
Grenache, Cinsault
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.

HINTA

Hinta:
11.99 € ( 15.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
401677
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.10.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarha Saint Victoire -vuoren juurella Saint-Maximin-la-Sainte-Baumen kunnassa Provencessa. Maaperä kalkkikiveä ja savista hiekkakiveä. Valmistus: Rypälelajikkeet viiniytettiin erikseen terästankeissa alhaisessa lämpötilassa. Muuta: Nimi Alaïs viittaa legendaariseen provencelaiseen kreivittäreen, joka oli kuningas Ludvig V: n puoliso. Tuottaja: Gabriel Meffren viiniliike perustettiin vuonna 1936 Gigondas'n kaupunkiin Rhônejoen laaksoon. Liikkeen omistuksessa on tällä hetkellä 800 ha viljelyksiä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
25.08.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Hyvin vaalean roosa.
Tuoksu: Punaisia marjoja ja sitrusta.
Maku: Aromaattinen ja pyöreä, jossa mansikkaa, kevyesti persikkaa ja hennosti mausteita.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin harmittomaksi ja helpoksi arkiviiniksi. Viini&ruokasuositus: täyteläiset pastat ja grillattu punalihainen kala.

Roseviini aasialaisille ruuille
Viinitarhat, joista poimitaan rypäleet Alaïs Côtes de Provence -viiniin, sijaitsevat Saint Victoire -vuoren juurella Saint-Maximin-la-Sainte-Baumen kunnassa Provencessa. Viini on käynyt läpi malolaktisen käymisen. Viini pullotetaan nuorena, jotta siinä säilyy herkulliset hedelmäaromit. Viinin nimi Alaïs viittaa legendaariseen provencelaiseen kreivittäreen, joka oli kuningas Ludvig V:n puoliso.

Gabriel Meffre Alaïs Côtes de Provence on hyvin vaalean roosan värinen viini. Sen tuoksussa on hapanomenaa, karviaista, mausteita ja punaherukkaa. Maku on kuiva ja hyvin hapokas, ja aromeina tuntuvat yllättävästi herkullinen omenaisuus, karviainen ja valkopippurimainen mausteisuus. Lämmittävä ja runsasarominen roseviini sopii hyvin yhteen niin yrttisten ruokien kuin vaaleiden lihojen ja lihapatojenkin kanssa. Tässä roseeviinissä on voimaa aivan toisella tapaa kuin perinteisen hedelmäisissä roséviineissä.

Alaïs Côtes de Provence sopii tarjoiltavaksi aperitiivina tai salaattien ja kasvisten sekä grillatun lihan tai kalan kanssa. Viini sopii erinomaisesti myös aasialaisten ruokien kanssa nautittuna. Viini on parhaimmillaan hyvin viilennettynä, noin 10-12 asteisena.

Muut kommentit ( 5 )

Tuoksussa persikkaa, päärynää ja mansikkaa sekä hento yrttisyys. Suutuntuma oli kevyen lyhyt ja vetinen, sanalla sanoen lätkyrä. Ei kunnon makuaromia, heikot hapot. Karvas ja metallinen jälkimaku. Ei juuri mineraalia, tunkkainen ja tylsä. Sanalla sanoen onneton. Lue juttu: pullonhenki.blogspot.fi

    

Osallistui 8 maistajan roseeviinien sokkotestiin. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet 24:
1. Rémy Pannier Rosé d'Anjou 2012, Ranska, 9,49 €, Viinikartta 76/100, Tasting pisteet: 23/24, 7 ykkössijaa
2. Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2012, Chile, 9,99 €, Viinikartta 86/100, Tasting pisteet 16/24, 1 ykkössija
3. Gabriel Meffre Alaïs Côtes de Provence 2012, Ranska, 12,99 €, Viinikartta: 73/100, Tasting pisteet: 6/24
4. Beringer Zinfandel Rosé 2012, Yhdysvallat, 9,49 €, Viinikartta: 72/100, Tasting pisteet: 3/24
5. Zenato Bardolino Chiaretto 2011, Italia, 10,99 €, Tasting pisteet: 0/24
6. Château Pradeaux Rosé 2011, Ranska, 31,80 €, Tasting pisteet: 0/24

Tampereen Pispalan sosiaali- ja terveysasema Tipotien kuparipäällysteen värinen. Kuiva, mutta ei erityisen raikas, vaikka näyttää siltä.

    

40 kynnen valkosipulikana: hedelmäinen ja mausteinen rosee lienee ranskalaistenkin suosiossa välimerelliselle valkosipulikanalle. (www.hs.fi, julkaistu 22.8.2013)

    

"Mukavaa, että roseeviinien ystäville on taas tarjolla klassikkoalue Côte de Provencen viini. Maku on kuiva ja hyvin hapokas, ja aromeina tuntuvat yllättävästi herkullinen omenaisuus, karviainen ja valkopippurimainen mausteisuus." (www.hs.fi, julkaistu 20.10.2011)

    

Tarha sijaitsee Saint Victoire -vuoren juurella Saint-Maximin-la-Sainte-Baumen kunnassa Provencessa. Maaperä on kalkkikiveä ja savista hiekkakiveä. Rypälelajikkeet viiniytettiin erikseen terästankeissa alhaisessa lämpötilassa. Nimi Alaïs viittaa legendaariseen provencelaiseen kreivittäreen, joka oli kuningas Ludvig V:n puoliso.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).