Freixenet
Freixenetin nimi tulee omistajaperhe Ferrerin sukutilan nimestä La Freixenada, joka tarkoittaa "maatila, jossa saarnet kasvavat". Ferrerin perhe on ollut cava-bisneksessä mukana viime vuosisadan loppupuolelta alkaen ja Freixenet-yhtiö on yhä perheen omistuksessa ja johdossa. Nykyisin Freixenet on maailman suurin kuohuviinituottaja.
Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on käynyt terästankeissa, siihen lisätään sokeria ja hiivaa, jonka jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa toisessa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia eli viinistä tulee kuplivaa.
Freixenet’lla on kellareita yli 50 km ja siellä on n. 120 miljoonaa pulloa. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan (käännellään), jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus.
Lähde: http://www.freixenet.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Freixenet
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on käynyt terästankeissa, viiniin lisätään sokeria ja hiivaa. Sen jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa toisessa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia eli viinistä tulee kuplivaa. Freixenetillä on kellareita yli 50 km ja siellä on n. 120 miljoonaa pulloa. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan (käännellään), jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus. Freixenet Vintage Reservaa on kypsytetty vähintään 24 kuukautta pulloissa. Se soveltuu juhlajuomaksi ja seurustelujuomajuomaksi sekä läpi aterian juomaksi. Brut Nature -merkityissä kuohuviineissä tulee olla sokeria vähemmän kuin 3 g/l ja sen tulee olla luonnollista, toisessa käymisessä syntynyttä. Kuohuviiniin ei ole lisätty sokeria sakan poistamisen jälkeen. Vintage Reserva sopii erinomaisesti blinien, kylmäsavuporon tai lohen kanssa.
Alue: Penedes
Väri: Vihertävän keltainen
Tuoksu: Kypsän omenainen, sitrusta, anista ja hunajaa
Makeus: Täysin kuiva
Lähde: Hartwa-Trade
Muut kommentit ( 2 )
Tämä viini mukana vapun ja kevään valitut kuohuviinit ja valkoviinit testissä. Testasimme viinit parsan, nieriän ja raikkaan perunasalaatin kanssa. Mukana on Viini-lehden valinta vuoden kuohuviiniksi. Lue juttu Viinikartan blogista (viinikartta.blogspot.fi): Vuoden 2016 kuohuviini sekä muut viinit vappuun ja kevääseen
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaKyllä tästä omenat ja sitrukset löytyy ja kevyt meripihkan värinen paahteisuus. Aromit ovat valitettavasti kesyt ja vaatimattomat, joten huippupisteille ei pääse. Mukava perus-cava, jota on helppo nauttia, mutta ei säväytä tai herätä keskustelua. Halvemmalla saa parempiakin.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista