Faustino Cava Extra Seco

EspanjaKuohuviini, kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.70 € (0.75 l)
  • [kuva: Faustino Cava Extra Seco(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Cava on espanjalainen nimitys perinteisellä menetelmällä tehdylle kuohuviinille.
Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, keltaomenainen, hunajameloninen, kypsän keltaluumuinen, hennon paahteinen
Rypäleet:
Macabeo, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
14.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pehmeä & kepeä: Valkoviinit: Kuivia viinejä, joiden kypsää hedelmäisyyttä säestää hento hapokkuus. Nämä viinit ovat kepeytensä ansiosta hyviä yleisviinejä, jotka ovat omiaan seurusteluun ja noutopöytään tai kasvisten kylkeen. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Yhteistä on hento hapokkuus ja mutkaton kepeys. Erinomaisia yleisviinejä seurusteluun, noutopöytään tai keveiden kasvis- ja kalaruokien kavereiksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.70 € ( 15.47 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.49 € -> 11.70 € (04.11.2021)
10.99 € -> 11.49 € (08.01.2021)
9.98 € -> 10.99 € (24.02.2020)
10.59 € -> 9.98 € (13.07.2019)
10.49 € -> 10.59 € (13.01.2019)
10.40 € -> 10.49 € (09.03.2018)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 10-13 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
534527
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Riojan viinialueen Alavesan ala-alue Pohjois-Espanjassa. Tuottajan omat 125 hehtaarin tarhat Cantabriavuorten rinteillä 650 metrissä. Valmistus: Perinteisellä cava-menetelmällä. Perusviini käytettiin terästankeissa. Toinen käyminen tapahtui pulloissa, joissa viiniä myös kypsytettiin hiivasakan kanssa 24 kuukautta. Tuottaja: Viiniliikkeen perusti Don Eleuterio Martínez vuonna 1861. Hänen poikansa Faustinon poika Don Julio Martínez lanseerasi Faustino-nimen viineille vuonna 1957. Talo on edelleen perheyritys. 700 hehtaarillaan se on Riojan suurin tarhojen omistaja.
Tuotteen nimen selitykset:
cava = Espanjalainen samppanjamentelmällä tehty kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bodegas Faustino

Bodegas Faustino on viininviljelijä Eleuterio Martínez Arzokin vuonna 1861 perustama viinitalo. Talo sai nimensä Eleuterion pojasta Faustino Martínezista, jonka poika Julio Faustino on tämän perheyhtiön nykyinen toimitusjohtaja. Bodegas Faustino omistaa 500 hehtaaria omia viinitarhoja, joilta yhtiö saa kaikki tarvitsemansa rypäleet Reserva- ja Gran Reserva -viineihinsä. Yhtiön tammikypsytyskapasiteetti on 25 000 tynnyriä, ja varastoissa on kypsymässä kerrallaan 9 miljoonaa pulloa.

Lähde: http://www.bodegasfaustino.com, Viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas Faustino

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Faustino Cava Extra Seco on laadukas ja maukas Cava arjen juhlahetkiin! Monikäyttöinen kuohuviini, jossa on hyvä hinta-laatusuhde.

Väri: Kauniin kellertävä
Tuoksu: Intensiivinen ja siinä voi aistia tuoreen puristetun greipin vivahteita.
Maku: Kuplat ovat pieniä ja suuntäyttäviä. Happo- ja makeusrakenne on täydellinen ja jälkimaku on miellyttävän raikkaan rapea ja hedelmäinen.
Tarjoiluehdotus: Laadukas Cava joka sopii erinomaisen hyvin seurusteluun, sekä ruokapöytään esimerkiksi itämaisittain maustteujen ruokien, äyriäisten tai simpukoiden ja tietysti myös oistereiden kanssa.
Valmistustapa: Espanjalaisissa kuohuviineissä sai aiemmin käyttää cava –nimitystä ainoastaan, jos kuohuviini oli valmistettu Penedésen laatuviinialueella Kataloniassa lähellä Barcelonaa. Nykyään Cavaa voidaan valmistaa myös muualla mutta tätä tuotantoa valvotaan edelleen erittäin tarkasti. Faustino Cava Extra Secon rypäleet tulevat Faustinon omilta tarhoilta Riojasta. Paikallisten rypälelajikkeiden lisäksi myös Chardonnay on Cavan sallittu lajike. Yleisesti voidaan sanoa että noin 95% Espanjan kuohuviineistä tuotetaan edelleen Kataloniassa. Cava valmistetaan perinteisellä pullokäymismenetelmällä, jossa toinen eli kuohuviinikäyminen on tapahtunut pulloissa eikä suurissa painetankeissa. Faustino Cava Extra Seco on kypsynyt pulloissa 24 kuukautta.

Koti&Keittiö lehden 5/2011 testissä "Kuohuviinit kevään juhliin" osoittautui löydöksi! Hieno onnittelumalja ja seurusteluviini! Fine Viini&Ruoka lehden kuohuviinitestissä kesällä 2011 Cava Faustino Extra Seco sai 88 pistettä! "Miellyttävän hedelmäinen ja antava viini."

Muut kommentit ( 2 )

"Kalpean viherkeltaisen viinin raikkaasta tuoksusta löytyy kypsää hedelmää, omenaa ja limea. Kuiva, pehmeän hapokas maku on pyöreä, trooppisen hedelmäinen ja kypsän marjaisa." (Vuoden Viinit 2016. Cava Faustino Extra Seco. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 18: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Hedelmäinen cava, josta löytyy päärynää, omenaa ja muitakin täyteläisen hedelmäisiä piirteitä. Maku on kuiva ja yrttinen, hapokkuutta saisi olla enemmän. Yksinkertainen kokonaisuus.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).