Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Perusviini myös vegaaneille. 9/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 9/2013)
Muokkaa PoistaTässä on sitruksisuuden lisäksi myös pehmentävä taso, jota voi sanoa meloniseksi. Hunajameloni varmasti kuvaa parhaiten. Hapot ovat pehmeät. Jälkimaku jättää kitalakeen kitkerän tunteen, kuin olisi sivellyt greipin valkoista osaa kitalakeen. Viini on pakattu katevään muovipulloon, mikä tosin vie viiniltä uskottavuutta ja oli jostain syystä tosi tiukassa. Viinissä on luonnetta ja tyyliäkin ja se on luomu. Ruokaviiniksi suosittelen esim. pienten naposteltavien seuraan.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista